Миграцията на птиците представлява едно от най-удивителните и впечатляващи явления

...
Миграцията на птиците представлява едно от най-удивителните и впечатляващи явления
Коментари Харесай

Кои са мигриращите птици?

Миграцията на птиците съставлява едно от най-удивителните и впечатляващи феномени в природата.

Това е сложен и добре проведен развой, който съчетава инстинкт, физиология и взаимозависимост от сезонните промени. Миграцията на птиците е периодическото придвижване на популации от едни места на други. Това постоянно се случва сезонно, като птиците се движат сред гнездата си и местата, където търсят храна, което постоянно е на хиляди километри разстояние.

Кои са мигриращите птици?

Миграцията се следи в разнообразни птичи типове, като постоянно визира огромни групи от разнообразни фамилии. Птици от разнообразни групи, като водни, хищни, и култивиран птици, са известни с миграциите си. Например, огромен брой лешояди, ждравчета, шарани и жълтоглави чибърчета са единствено някои от типовете, които се ангажират с миграция.

Лястовиците отлитат на юг

Лястовиците са известни със своите дълги миграции. Например, някои типове лястовици мигрират от Северна Америка към Южна Америка, покривайки невероятни дистанции. Лястовиците са фамозни със своите сезонни миграции, които са в тясна връзка с настъпването на зимата. През лятото, когато в северните ширини е топло и храната е задоволителна, лястовиците гнездят. През края на лятото и началото на есента, когато температурите падат, те стартират своята миграция към топлите територии на юг.

 Лястовиците мигрират

Лястовиците постоянно мигрират в огромни групи, които се назовават „ колони “. Тези групи се образуват за повишение на възможностите за оцеляване и навигация. Те употребяват слънцето и звездите за ориентировка. Те са способни да дефинират посоката и времето посредством слънцето, а нощем употребяват звездите като ориентир.

Чайките мигрират

Много типове чайки мигрират според от сезона и наличността на храна. Срещат се миграции както водни, по този начин и сухоземни. Миграцията на чайките е от значително значение за техния цикъл на живот и запазването на типовете.

За страдание, човешките действия като загуба на местообитания, замърсяване и изменение на климата могат да обиден техните направления и нормални места за гнездене.

 Чайки

Чайките употребяват въздушни течения, с цел да спестят сила по време на миграцията. Те употребяват термали и въздушни течения, които ги поддържат във въздуха, като по този метод понижават потребността от дълги интервали на хвърчене.

Миграция при гъски и патици

Гъските, като Канадските гъски, мигрират на дълги дистанции сред северните и южните елементи на континентите. Птиците употребяват разнообразни способи за навигация, в това число ориентировка по слънцето, звездите, магнитните полета и даже зрителните пунктове на земята.

Гъските и доста други птици избират да мигрират в огромни групи. Това им дава по-голяма отбрана от хищници и улеснява навигацията. За да пестят сила, гъските и птиците постоянно употребяват термали и въздушни течения. Това им разрешава да минимизират усложненията при полета и да реализират по-голяма отдалеченост с по-малко старания.

Щъркелите мигрират

 Миграция при щъркелите

Миграцията на щъркели се реализира напролет и есента. През пролетта, след зимуване в по-топлите области на Африка и други топли райони, те се връщат към своите гнезда в Европа, Северна Америка и други северни области. През есента, те напущат гнездовите си места и се насочат към юг, с цел да избегнат студените месеци.

През лятото, доста щъркели мигрират към области с повече съществуване на храна. Техните пътешествия им обезпечават достъп до значителни зони за хранене. Една от главните аргументи за есенната миграция е отбягване на студовете и зимните условия, които могат да са неподходящи за тези птици. Щъркелите мигрират към северните области напролет, където могат да основат гнезда и да развъждат.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР