Мигрантският натиск намалява по малко. Цяла седмица интензивно се работи

...
Мигрантският натиск намалява по малко. Цяла седмица интензивно се работи
Коментари Харесай

Иван Демерджиев от Елхово: Мигрантският натиск намалява по малко

Мигрантският напън понижава по малко. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. По отношение на тях сме оповестили война. С цялата мощ на полицията събрахме информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Направихме лист с лицата, занимаващи се с тази активност и цяла седмица се работи интензивно с тях.

Това съобщи служебният вътрешен министър на брифинг в Елхово.

Малко по-късно през днешния ден се чака той и служебният министър на защитата Димитър Стоянов да инспектират границата с Турция.

Той изясни, че мигрантския напън е бил към 1000 души, върнати дневно, а за миналото денонощие те са малко над 500.

" Военните се включиха като се сътвориха спомагателни патрули, укрепиха се силите в „ Гранична полиция “, координират се взаимно и работят дружно екипите на „ Гранична полиция “ и военните под координацията и управлението на „ Гранична полиция “. Обсъдихме и предприехме ограничения по правене на пътищата в региона, защото това дава подвижност на екипите и опция да работят ", съобщи още служебният вътрешен министър.

Демерджиев добави, че ще продължат да обезпечават спомагателна техника, в това число дронове.

" Засилихме контакта с турска страна и през днешния ден в 14 часа следва среща сред зам.-министъра на вътрешните работи на България и Турция. Изключително доста разчитаме помощта от турска страна да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по-сериозно. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, защото там се събират голямо количество мигранти и когато се събират на огромни групи затрудняват работата на нашите гранични служители на реда и силите на Министерството на защитата ", сподели той.

„ Към момента имаме над 350 индивида по поръчка на Министерство на вътрешните работи, които усилват защитата на държавната граница с наша подготвеност до още седмица да станат над 500 души “, изясни служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

" Преодоляването на това оборудване (б.р. оградата с Турция) става за минути със стълби и най-често това вършат миграните. Не си представяйте, че те минават през избрани дупки в защитното оборудване ", съобщи Демерджиев.

Той добави, че тези стълби се слагат най-често на стволове на дървета и за две минути съумяват да преодолеят заграждението.

" Текат вътрешни инспекции. Имаме няколко случая, по които „ Вътрешна сигурност “ работи изключително интензивно. Събрали сме всички данни и от ДАНС, и от всички служби за случаи, за които имаме подозрения, че са забъркани наши служители на реда. Работим по тези случаи. Ще има рокади, ще има лица, във връзка с които ще се подхващат и наказателни производства ", сподели Демерджиев.

По думите му става въпрос за чиновници на Министерство на вътрешните работи в районните дирекции на „ Гранична полиция “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР