Мигрантите съставляват 10 процента от населението на Франция, според данни

...
Мигрантите съставляват 10 процента от населението на Франция, според данни
Коментари Харесай

10% от жителите на Франция са мигранти

Мигрантите съставляват 10 % от популацията на Франция, съгласно данни на националната статистическа работа " Инсее " за 2021 година Около една трета от 7-те милиона мигранти, живеещи в страната, към този момент са получили френско поданство, допълват от организацията.

Близо половината от тези мигранти - 47,4%, са родени в Африка, 33,1 са европейци, а 13,6 на 100 идват от Азия, заяви Българска телеграфна агенция.

Най-много са мигрантите от Алжир, (12,7%), Мароко (12 на сто), Португалия (8,6 на сто), Тунис (4,5 на сто), Италия (4,1 на сто), Турция (3,6%) и Испания (3,5%).

Напускащите страната французи са надалеч по-малко от идващите мигранти - 1 по отношение на четирима, по данни на статистиката.

В момента във Франция се разисква нов закон за имиграцията, който да улесни депортирането на нежеланите чужденци, изключително когато те са направили закононарушение, както и да контролира узаконяването на тези без документи, които работят в браншове, където липсва работна ръка.

Проектозаконът е подлаган на рецензии и отдясно, и отляво. Според десните сили той е прекомерно демократичен, а миграцията би трябвало да бъде мощно лимитирана, до момента в който левицата счита, че е прекомерно непоколебим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР