Мигрантите съставляват 10 на сто от населението на Франция, според

...
Мигрантите съставляват 10 на сто от населението на Франция, според
Коментари Харесай

Една десета от жителите на Франция са мигранти, по данни на националната статистика

Мигрантите съставляват 10 на 100 от популацията на Франция, съгласно данни на националната статистическа работа " Инсее " за 2021 година, съобщи ДПА. Около една трета от 7-те милиона мигранти, живеещи в страната, към този момент са получили френско поданство, допълват от организацията.

Близо половината от тези мигранти - 47,4 на 100, са родени в Африка, 33,1 са европейци, а 13,6 на 100 идват от Азия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-много са мигрантите от Алжир, (12,7 на сто), Мароко (12 на сто), Португалия (8,6 на сто), Тунис (4,5 на сто), Италия (4,1 на сто), Турция (3,6 на сто) и Испания (3,5 на сто).

Напускащите страната французи са надалеч по-малко от идващите мигранти - 1 по отношение на четирима, по данни на статистиката.

В момента във Франция се разисква нов закон за имиграцията, който да улесни депортирането на нежеланите чужденци, изключително когато те са направили закононарушение, както и да контролира узаконяването на тези без документи, които работят в браншове, където липсва работна ръка.

Проектозаконът е подлаган на рецензии и отдясно, и отляво. Според десните сили той е прекомерно демократичен, а миграцията би трябвало да бъде мощно лимитирана, до момента в който левицата счита, че е прекомерно непоколебим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР