Четвъртото издание на форума Кариера и живот – защо в

...
Четвъртото издание на форума Кариера и живот – защо в
Коментари Харесай

81% от българите в Берлин обмислят да се завърнат у нас

Четвъртото издание на форума „ Кариера и живот – за какво в България? “ ще се състои през днешния ден в София, оповестиха от платформата Bulgaria wants you. От 9:00 ч. е отварянето на вратите, а от 12:00 ч. стартира програмата в Зала 3 на НДК. Събитието е гратис за гости след регистрация на уеб страницата на платформата.

Организатори са Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието ще притегли близо 100 от най-коректните работодатели в страната. Форумът на Bulgaria Wants You се потвърди като един от най-успешните у нас, а над 1000 души към този момент са се записали да вземат участие в него. Сред известните персони, които ще влязат в ролята на мотиватори от сцената в НДК, са артистът Димитър Рачков, финансистът Левон Хампарцумян, музикантът Йонислав Йотов – Тото, журналистът Георги Милков, предприемачът Христо Попов и Явор Николов от „ Дронамикс “, показват от Bulgaria Wants You.

Според анкета на Bulgaria Wants You в Берлин 81% от запитаните обмислят да се завърнат за непрекъснато в България.   

Традиционно форумите са изцяло безвъзмездни за гости и протичат в две елементи – кариерно ревю и лекторски панел, а гостите, които ги посещават, са стимулирани млади българи. Точно като известните персони, които сме поканили в нашата „ Meet&Greеt зона – Наум Шопов и Теа Минкова, Георги Блажев и Ива Папазова, Иван Георгиев и самите лектори от сцената. Това ми припомня, че организацията на сходно огромно събитие е извънредно комплицирана, трудоемка и не на последно място скъпа. Ето за какво благодарим на нашите сътрудници, които се включиха в задачата ни, разяснява съоснователят на платформата Андрей Арнаудов. 

На идния конгрес ще бъде показано социологическото проучване на JTN в партньорство с Bulgaria wants you, което за втора поредна година изследва настройките на българите по въпросите за живот в България, работодатели, емиграция, имиджът на страната и доста други публични настройки. Данните демонстрират, че желание за работа при български работодатели показват 45% от младите у нас, а по отношение на предходната година процентът се е повишил с пет на 100. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР