Миговете, споделени със семейството и приятелите, уютът на родното място,

...
Миговете, споделени със семейството и приятелите, уютът на родното място,
Коментари Харесай

Светът, който носи усмивка, представиха ученици от цялата страна във фотоконкурс на МТСП

Миговете, споделени със фамилията и приятелите, уютът на родното място, обичаното занимание, домашните любимци, времето измежду природата основават света, който носи усмивки на децата. Това излиза наяве от десетките фотоси на възпитаници от цяла България , които дойдоха в Министерството на труда и обществената политика (МТСП) за състезанието „ Светът, който носи усмивки! “ , стартирал първоначално наноември. Той се провежда от МТСП, в партньорство с Министерството на образованието и науката. С него децата на България в учебна възраст бяха провокирани да запечатат в кадър и да обобщят в обръщение какво ги кара да се усмихват.

Конкурсът е част от самодейността „ Гласът на децата и техните фамилии! “ , по време на която представители на МТСП и Държавната организация за протекция на детето организираха полемики на терен с деца от разнообразни възрастови групи в учебни заведения, детски градини, центрове за настаняване от фамилен вид, спортни зали, с пациенти на педиатрии.

Мненията и предложенията на децата и техните родители ще бъдат взети поради при подготовката на нормативни документи за възстановяване на успеваемостта на политиките в региона на закрилата децата и оказването на по-ефективна поддръжка за техните фамилии.

В състезанието се включиха десетки учебни заведения от цялата страна. Победителите в трите възрастови групи – 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас бяха селектирани от жури в състав: Вера Гоцева – Lomovera, Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика и Теодора Иванова – ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

Вера Гоцева е наставник по снимка . Тя има над 20-годишен опит в публицистиката и фотографията. По време на акцията „ Гласът на децата и техните фамилии “ министър Шалапатова и Теодора Иванова участваха интензивно в полемиките.
При най-малките като най-хубава е отличена фотографията на Валентин Гошев . Ученикът от 3 клас на ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “, с. Сотиря, е снимал „ последни слънчеви лъчи, през първи другарски усмивки “.

Фотография. Снимка: Авторът

Първото място във възрастова група 5 – 7 клас журито отреди на фрагмента на Моника Цекова от 5 клас на 13. ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, гр. Перник, която поучава: „ Бъди повода някой през днешния ден да се усмихне! “ .

„ Светът основава усмивки на всички места “ демонстрира фрагментът на победителката при най-големите – 8 – 12 клас, Виктория Янева от 12 клас на СУ „ Пейо Крачолов Яворов “, гр. Пловдив.

„ Прозявката на тази котка, уловена като импровизиран смях, е като увещание, че всеки ден би трябвало да се усмихваме и всеки ден да намираме причина да го вършим “ , е нейното обръщение.

Фотография. Снимка: Авторът

Всички призьори в състезанието са показани във фейсбук страницата на МТСП: https://www.facebook.com/MinistryofLabourandSocialPolicy/posts/pfbid0ibj7vDmcn1Cmh4XtRNHmwNi7GXXr3B1QKV8NRvmxqB9BX5AcY3VaGtCPVJf6EhW3l. Там ще бъдат оповестени и серия от постове, в които ще бъдат показани творбите на всички участници в състезанието.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР