Миглена Селишка се окичи със сребро на европейското в Будапеща.На

...
Миглена Селишка се окичи със сребро на европейското в Будапеща.На
Коментари Харесай

Селишка със сребро, Николова и Юсеин ще се борят днес за златото на Европейското

Миглена Селишка се окичи със сребро на европейското в Будапеща.

На финала при 50-килограмовите шампионката от 2020-а загуби с туш от Евин Явуз Демирхан (Турция) с туш за 1,55 мин.

Евелина Николова затвърди прозвището си ТУШилова, обещано й от Международната федерация, откакто реализира втора победа с туш и се класира за финала на европейското по битка в Будапеща.

Бронзовата олимпийска медалистка водеше с 6:2 на туркинята Елвира Камалоглу, №1 в Европа до 23 години, а безапелационният триумф пристигна секунди преди края на срещата.

Николова ще излезе в борба за купата през днешния ден против украинката Алина Якобия, международна и европейска шампионка до 23 година от 2021-а и трета на европейското за дами.

Николова получи прозвището на шампионата „ Яшар Догу “ през февруари. Тогава тя стана първа, като записа 5 победи, 4 от които с туш.

Тайбе Юсеин също бе изрично. Тя реализира триумфа единствено за 42 секунди в полуфиналите, като победи с механически туш 10:0 Наталия Кубату (Полша). За златото през днешния ден бронзовата олимпийска медалистка ще спори с Луиса Немеш (Германия).

Освен Евелина Николова и Тайбе Юсеин, които ще се борят за трофеи през днешния ден, на тепиха излиза и София Георгиева до 65 кг. и Юлияна Янева до 72 кг. Двете ще се борят за бронз.

Снимка: БФ Борба, Start-photo.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР