Миглена Каканашева (Мегз), която постоянно преоткрива света, публикува нова порция

...
Миглена Каканашева (Мегз), която постоянно преоткрива света, публикува нова порция
Коментари Харесай

Мегз нахлупи булото

Миглена Каканашева (Мегз), която непрекъснато преоткрива света, разгласява нова порция фотоси във фейсбук профила си, този път облечена като същински пчелар. На фотосите се вижда, че Мегз е поставила пчеларското покривало и театралничи със стотици пчели, видя Sofia24.bg .

Ето какво споделя във Facebook Каканашева: 

Пчелите са изумителни същества. Да прекарам малко време в такава непосредственост с тях и да науча толкоз нови неща за тях - беше меко казано възхитително прекарване за мен. Впечатлих се от толкоз доста неща, само че желая да ви споделя най-изумителното за мен.

Знаете ли по какъв начин се избира Кралица Майка (вижте я на втората фотография. Тази със златната точка). Когато остарялата Кралица почине или към този момент не е годна и пчеларя или пчелите я убият, пчелите си избират най-здравото бебе. Тогава стартират да го зареждат с маточно млечице. Това е секрет от горночелюстните жлези на пчелите. Буквално я хранят с плътта си и по този начин я трансформират в кралица. Нейната функционалност е да ражда и да поддържа целостта на кошера. От нейните горночелюстни жлези се отделя вещество, с което пчелите се сплотяват и усещат наличието на майката в фамилията.

Толкова е удивително. А мъжките пчели - търтеите - се развиват от неоплодени яйца, които Кралицата отделя. Те безусловно си нямат татко. Имат си дядо и майка, чиито генетичен материал предават. Вижте единствено - Родени без татко с единствената цел да станат татко.

И когато оплодят царицата, половите им органи остават в нея. И в случай че оплождането е било сполучливо - мъжките пчели умират. Представяте ли си - умират, с цел да дадат живот.

Изумителни същества, не инцидентно са разказани даже в свещените книги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР