Мигащата зелена светлина на светофарите в София ще бъде запазена,

...
Мигащата зелена светлина на светофарите в София ще бъде запазена,
Коментари Харесай

Мигащата зелена светлина на светофарите в София ще бъде запазена

Мигащата зелена светлина на светофарите в София ще бъде непокътната, заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в профила си във фейсбук.

През 2016 година мигащата зелена светлина на светофарите бе въведена от Столичната община /СО/ - иновация, която след това бе възприета от други градове в страната. Данните демонстрират, че по този начин се понижава броя на ПТП. Затова от 2017-а Следствен отдел към окръжна прокуратура упорства за смяна в наредбата на министерството на районното развиване, която да включи мигащото зелено като част от светофарните сигнализации, показва Георгиев.

В своя скорошна позиция Министерство на регионалното развитие акцентира, че няма правно съображение за въвеждането на мигаща зелена светлина, защото регламентацията не съществува нито в Закона за придвижване по пътищата, нито в Наредбата, уреждаща светлинните сигнали, отбелязва ръководителят на СОС.

В резултат на дейната интервенция на Столичната община и след ясно изразената гражданска позиция по тематиката, от Министерство на регионалното развитие споделиха, че ще трансформират наредбата си, тъй че мигащото зелено да бъде непокътнато в сигнализацията на светофарите, осведоми ръководителят на СОС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР