Миенето на съдове може значително да намали нивото на стрес,

...
Миенето на съдове може значително да намали нивото на стрес,
Коментари Харесай

Стресирани ли сте? Измийте чиниите у дома

Миенето на съдове може доста да понижи равнището на стрес, в случай че се прави усърдно и концентрирано, сочи ново изследване, представено от „ Тайм “.

Учени от Университета в щата Флорида следили 51 студенти по какъв начин мият чинии. Преди да стартират, половината прочели малко изложение за технологията на миене, което да ги накара да се концентрират умствено върху задачата. Докато другата половина прочели информативно изложение, което да им сътвори ясна визия за задачата, която на собствен ред изпълнили механично.

Изследователите открили, че тези, които мият съдове грижливо и са ангажирани с активността, т.е. концентрират се върху аромата на сапуна, температурата на водата и повърхността на чиниите, са нараснали вдъхновението си с 25%, а в същото време са равнищата им на стрес намалели с 27%.

Групата, която не миела концентрирано чиниите, обаче не получила никакви изгоди от задачата.

„ Изглежда, че всекидневната активност, към която се подхожда умишлено и с изясненост, може да усъвършенства способността за концентриране, което от своя стана да понижи напрежението и да окаже благотворно въздействие върху психическото положение на индивида “, заключават създателите на проучването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР