Microsoft подготвя нов офис пакет, който ще работи офлайн, без

...
Microsoft подготвя нов офис пакет, който ще работи офлайн, без
Коментари Харесай

Назад от облака: Задава се класически Office 2024, без абонамент


Microsoft приготвя нов офис пакет, който ще работи офлайн, без абонамент
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов пакет Microsoft Office ще работи без абонамент или интернет връзка. Изглежда общата „ онлайнизация ” е анулирана за известно време, най-малко с идната версия на известния офис пакет.

Microsoft разкри проекти за идното стартиране на офис пакета Office 2024. Това ще бъде класическият Office, с който потребителите по света са привикнали от десетилетия. Няма да има абонаменти и непрекъсната връзка с интернет и даже самото име Office ще остане – всичко това не беше част от проектите на Microsoft в ерата на облака.

Office ” за староверци

Microsoft удостовери информацията, която се появи в някои интернет запаси, че приготвя стартирането на нов офис пакет, Office 2024. Новият артикул ще бъде най-обикновеният Office, прочут на милиони консуматори – той ще работи без механизми за абонамент, т.е. еднократната покупка на лиценз ще бъде задоволителна и няма да изисква непрекъсната връзка с интернет.

Освен това новият пакет ще се споделя просто Office 2024. Софтуерният колос без наподобява загърбва проектите си да се откаже от марката Office, които допускаха прекъсване на създаването на офлайн пакета Office в интерес на Microsoft 365 уеб услуга, известна преди като Office 365.

Ценовата политика

Според портала TechSpot, цената на лиценз за главната версия на Office 2024 при започване на продажбите ще бъде $149 за потребителите в Съединени американски щати. Възможно е корпоративните лицензи да костват по-малко, както сподели практиката. Освен това Microsoft смъква цените след известно време

Така да вземем за пример, настоящият Office 2021 при стартирането си струваше почти колкото предстоящата версия 2024, само че в този момент цените му стартират от $45 във версията Professional Plus. Същата версия на Office 2019 коства $39.

Без AI функционалности

Office 2024 ще има две основни разлики от облачно основания Microsoft 365 – няма да е належащо да се купува посредством абонамент, само че в това време разработчиците ще го лишат от изкуствен интелект. „ AI функционалностите ” са прерогатив на извънредната облачна услуга на Microsoft и корпорацията направи това съзнателно, с цел да накара допустимо най-вече хора да се абонират, написа TechSpot.

Но даже и без AI, ще има доста нови неща в Office 2024. Например в имейл клиента Outlook ще се появят нови принадлежности за образуване на срещи, а в Excel ще бъде въведена поддръжка за динамични диаграми.

В същото време помощната стратегия Publisher, която за първи път се появи в Office 2013 за бързо основаване на пощенски картички, плакати и така нататък ще изчезне от Office 2024. Поддръжката на помощната стратегия ще бъде изцяло прекъсната през 2026 година

Поддръжката

Що се отнася до самата поддръжка на Office 2024, тя ще продължи тъкмо пет години от датата на излизане на пакета, а по-късно Microsoft ще пуска корекции за сигурност за неустановен интервал от време.

В момента Office 2016 и 2019 получават такива пачове, само че това ще спре по едно и също време с края на поддръжката за Windows 10 – през октомври 2025 година Microsoft не разкрива датата на „ гибелта ” на Office 2021 – все още най-актуалната му версия е от декември 2023 година
още по темата
Office 2024 ще излезе за Windows 10 и Windows 11 – по-ранните версии на операционната система няма да се поддържат. Подготвя се обособена версия за Apple macOS. Забележителното е, че Microsoft реши да поддържа 32-битови операционни системи, които са конфигурирани на остарели компютри.

Последният път, когато Microsoft пусна световна актуализация на Office, беше преди повече от три години – Office 2021 излезе дружно с Windows 11, при започване на октомври 2021 година Оттогава е под въпрос дали компанията ще пусне последваща офлайн версия на пакета или ще премине напълно онлайн.

През това време съперниците на Microsoft интензивно актуализираха своите офис пакети. Например, безплатният и отворен LibreOffice получи доста актуализации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР