Microsoft подготвя мащабна нова инвестиция в Канада, която включва наемането

...
Microsoft подготвя мащабна нова инвестиция в Канада, която включва наемането
Коментари Харесай

Microsoft готви огромна инвестиция в Канада, наема 500 служители

Microsoft приготвя огромна нова инвестиция в Канада, която включва наемането на над 500 непрекъснати чиновници, вложения за над 570 млн. $ в дълготрайни активи през идващите 3 години и пренасяне в съвременна нова централа, ситуирана в самия център на Торонто.

Инвестициите ще разрешат разширение на канадските интервенции на компанията, в това число увеличение на личния състав, пренасяне и разширение на изследователската лаборатория в Монреал, съсредоточена върху изкуствения разсъдък.

Предвиждат се и пренасяне на комерсиалния офис във Ванкувър и модернизиране на офисите в Отава, Калгари и Монреал, оповестяват от компанията, представени от канадски медии.

Новата централа е значима инвестиция в софтуерния бранш на Торонто. Тя ще се простира на над 12 200 кв. м и се чака да проработи през септември 2020 година

Преместването в нея ще даде опция на компанията да обслужва по-добре клиентите си, да си сътрудничи с софтуерните си сътрудници и да притегли водещи гении на централно място, което е по-комуникативно и по-достъпно за университетите и новаторските нови софтуерни стартъпи, настояват от Microsoft.

 Microsoft сподели новата си супер съвременна централа
Microsoft сподели новата си супер съвременна централа

Компанията се грижи за комфорта и щастието на чиновниците си

" Чрез преместването на централата в центъра на Торонто ние ще можем по-добре да обслужваме нашите клиенти и да привличаме най-хубавите гении, с цел да продължим да подтикваме нововъведенията и растежа на нашите канадски клиенти и нашата огромна партньорска екосистема ", съобщи президентът на Microsoft Канада Пийскър.

Компанията счита да усили личния състав си с над 500 чиновници на цялостен работен ден, като до 2022 година ще бъдат добавени още 500 сътрудници/стажанти.

Компанията на Бил Гейтс има над 2300 чиновници из цяла Канада и поддържа разширена екосистема от над 14 000 доверени сътрудници, които продават, обслужват или внедряват артикули на Microsoft.

Предвид темповете на технологиите и вложенията, които компанията прави, екосистемата й може да сътвори повече от 60 000 нови работни места, до откриването на новия й офис след 2 години.

Плановете на Microsoft се одобряват позитивно от вложителите, като акциите й нарастнаха с 30% от началото на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР