Microsoft обяви една от най-големите си организационни промени за последните

...
Microsoft обяви една от най-големите си организационни промени за последните
Коментари Харесай

Microsoft готви сериозни промени в структурата на компанията

Microsoft разгласи една от най-големите си организационни промени за последните години. Тя включва съществени кадрови разбърквания и основаване на нови подразделения.

Тери Майерсън, който е от 20 години в Microsoft и оглавява разработките на операционни системи Windows, скоро ще напусне компанията, съобщи Ройтерс. В момента Майерсън дава отговор освен за Windows и Office, само че и за планове като Surface, Xbox и HoloLens. Той ще остане в Microsoft още няколко месеца, до момента в който завърши преходният интервал, след което ще се отдръпна, оповестява TechNews.

Отделът на Майерсън ще се сплоти с новото поделение „ Cloud + AI Platform “, отдадено на корпоративните облачни услуги и разработките в региона на изкуствения разсъдък. Начело на новата конструкция застава Скот Гътри, който по-рано ръководеше облачния бизнес Azure.

В допълнение, Microsoft основава поделение „ Experiences and Devices “ отпред с Раджеш Джа. Неговият екип ще се концентрира върху технологиите за взаимоотношение на потребителите с разнообразни устройства.

Междувременно, мениджърът на Surface направлението Панос Панай ще стане шеф артикули и ще дава отговор за фирмени устройства като ноутбуците и таблетите Surface, както и шлемовете за допълнена действителност Hololens.

Според анализатори, измененията в управлението и структурата на Microsoft са опит на компанията да се приспособи към измененията на компютърния пазар, който от ден на ден се отдалечава от обичайните районен съд. Освен това реорганизацията може да докара до редуциране на разноските.

Microsoft се стреми също по този начин да понижи зависимостта си от операционната система Windows. С нахлуване на смарт телефоните, пазарът на компютри стартира да се свива, което заплашва приходите на Microsoft. Ето за какво компанията измества фокуса към бързорастящия пазар на облачни технологии.

„ Не можем да допуснем каквито и да било организационни граници да пречат на новите разработки за нашите клиенти, тъй че се насочваме към напредък “, показва в изказване по отношение на измененията основният изпълнителен шеф на Microsoft – Сатя Надела.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР