Miami Open, втори кръгПаула Бадоса – Лаура Зигмунд 7-6(2), 4-6,

...
Miami Open, втори кръгПаула Бадоса – Лаура Зигмунд 7-6(2), 4-6,
Коментари Харесай

Бадоса бе в опасност, но оцеля срещу световната №114


Miami Open, втори кръг

Паула Бадоса – Лаура Зигмунд 7-6(2), 4-6, 6-2

Паула Бадоса стартира присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Маями с сложна победа над международната №114 Лаура Зигмунд. Испанката бе съществено затруднена в първите два сета, само че все пак не позволи изненада и продължи напред в конкуренцията

В идната фаза Бадоса чака победителката от конфликта сред Елена Рибакина и Ана Калинская.

Испанката направи повече двойни неточности (9-5), само че за сметка на това и петте аса в мача бяха нейно дело. Световната №29 завоюва 71% от точките си на първи сервис (41/58) и осъществя пет от десетте си брейкпойнта (50%), до момента в който Зигмунд беше безупречна при възможностите си за пробив (4/4), само че това се оказа незадоволително.

Двубоят стартира чудесно за Бадоса, която осъществя два следващи пробива и поведе с 3-0. Зигмунд върна един брейк, само че все пак международната №29 продължи да владее самодейността и бе доста покрай спечелването на сета при 5-3. Германската тенисистка обаче стигна до цялостен поврат, като даде единствено две точки в идващите три гейма, преди Бадоса да спре стремежа ѝ и да докара нещата до тайбрек. Той стартира равностойно, само че след това испанката направи серия от пет безответни точки и завоюва сета със 7-6(2).

Втората част стартира по подобен метод, само че при разменени функции – този път Зигмунд реализира два поредни брейка, преди Бадоса да върне един от пробивите и да понижи резултата на 3-2. В осмия гейм испанката бе доста покрай това да възвърне равенството, само че пропиля три брейкпойнта. Тези пропуснати шансове ѝ костваха скъпо, защото Зигмунд запази задатъка си и надви с 6-4.

В заключителната част нещата още веднъж започнаха да се развиват добре за испанката. Тя преоткри положителния темп, който показваше първоначално, до момента в който Зигмунд изпитваше все по-сериозни болки в левия крайник. Бадоса съумя да осъществя пробив и да поведе с 3-0, след което германката изиска здравно спиране и напусна корта за съвсем 10 минути. Това докара до любопитна обстановка – Бадоса пожела да продължи да поддържа темп, като това наложи един от подавачите да излезе на корта за няколко разигравания със международната №29.

Зигмунд на няколко пъти изненада съперничката си с къси топки, само че това не бе задоволително против Бадоса, която играеше с от ден на ден експанзия и самочувствие, подкрепяна съществено от публиката на корта. В осмия гейм испанката стигна до два следващи мачбола, само че имаше потребност единствено от един и завърши мача с превъзходен минаващ бекхенд за крайното 7-6(2), 4-6, 6-2 по-късно под 3 часа игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР