Мейн Куун е американска порода дългокосмети котки със забележителен размер.

...
Мейн Куун е американска порода дългокосмети котки със забележителен размер.
Коментари Харесай

Мейн Куун - възпитание и дресура

Мейн Куун е американска порода дългокосмети котки със незабравим размер. Сред котешкото войнство тя е същински колос, само че обратно на упованията да бъде по-агресивна поради размера си, в действителност породата е показана от извънредно спокойни и с прелестен манталитет писани.

Може с цялостна сигурност да се каже, че това е съвършената домашна котка за всевъзможен вид обитаемо място и фамилна среда. Става въпрос за неповторимо животно, което се вписва с идентична лекост както в огромна и просторна извънградска къща с двор, по този начин и в градски апартамент. Тя е непретенциозна, сговорчива, спокойна и привързана. Това разрешава мейн куун да се отглежда и възпитава леко и безпроблемно.

Представителите на тази порода са известни с това, че обичат да споделят непрестанно със стопаните. Правят го с нежно вибриращо бумтене, звучащо сходно на трелите на птиче. Склонността им да търсят вниманието на стопаните може да се употребява при образованието ми.

По темперамент мейн куун са доста интелигентни и наблюдателни и обичат да се отделят някъде в своя дребна персонална територия, с цел да следят ситуацията. Така може да им бъде показан реда в къщата, който след това елементарно ще се научат да съблюдават.

Обучението на мейн куум да употребяват тоалетна и да запомнят своето място в дома не съставлява никаква компликация, тъй като става въпрос за животно с доста възприемчив темперамент.

Трябва обаче котката мейн куун да бъде подтиквана по-често да играе и да се движи, тъй като това освен е особено за породата, само че е потребно за нейните размери. Опасността от прекалено надаване на тегло е изцяло действителна и стопанинът би трябвало да постави малко старания за попречване на казуса.

 Мейн куун

Тази огромна пухкава писана провокира предпочитание да бъде гушкана и взимана на ръце, само че това не се предлага. Породата не обича да се разполага на коленете на стопанина, тя желае да е напълно покрай него, само че без да бъде обезпокоявана от неналичието на всякаква отдалеченост.

За котките е известно, че не обичат да извършват команди, да заучават и извършват разнообразни номера, само че дресурата на мейн куун е изключение от това предписание. Тя може да бъде подготвена да стои на задните си крайници, до момента в който с предните държи дребни предмети.

Друга разлика с типичните котешки привички е любовта на породата към водата. Тези едри котки обожават да бъдат наоколо до водата, да плуват, да бъдат на чист въздух на открито измежду природата и могат да бъдат научени да си играят във водата с предмети, да ги изваждат на брега или да ги внасят във водата.

Котката мейн куун може да бъде превъзходен приятел на децата в фамилията в игрите им на двора или в домашния басейн, а образованието на котето, с цел да се получи тази приятна компания, не съставлява компликация, тъй като дава отговор на характера и потребностите на самата порода.

Вижте също препоръки при хранене на мейн куун.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР