Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на

...
Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на
Коментари Харесай

Мечките ближат сладолед в зоопарка в Добрич

Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за отбрана на природата и животните в Добрич ближат в огромната горещина сладолед, подготвен в десетлитрова туба, описа шефът на зоопарка Християн Христов. По думите му лакомството се подготвя от грозде, нарязани на кубчета ябълки, сливи, круши, като се прибавя мед и вода, а след това тубата се разрязва и мечките се разхлаждат с голямата ледена близалка.

Берна, която е дарена от зоопарка в Берн, Швейцария, и Костадин, дошъл от зоологическата градина в Плевен, населяват дружно мечешкия дом в Добрич от няколко години.
При високите температури през август животните в зоопарка ядат повече зеленина, а водата им, която би трябвало да бъде хладна, се сменя по три пъти дневно, добави шефът на центъра. Христов разясни, че предпазеният тип коне на Пржевалски в горещото време хапват съвсем единствено свежа люцерна като и новородените Ману и Индира, които към момента сучат, ще стартират да пробват от храната на възрастните. Овцете и алпаките също по-леко понасят горещините, откакто особено извикан "фризьор " е лишил от вълната им. Всички животни могат да отидат на сянка, защото вратите на къщичките им не се затварят в жегата, описаха още от парка.

Центърът за отбрана на природата и животните в Добрич е построен по българо-швейцарски план. Повече от 300 животни от 65 типа населяват среда с богата растителност на повърхност от 160 декара. Зоопаркът е първата лицензирана зоологическа градина в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР