Метрото в Лондон се превърна в най-новата транспортна агенция, която

...
Метрото в Лондон се превърна в най-новата транспортна агенция, която
Коментари Харесай

Метрото в Лондон събира данни от смартфоните на пътниците

Метрото в Лондон се трансформира в най-новата транспортна организация, която употребява данните за местоположението, събрани от смарт телефоните на пътуващите, в опит да подобрят услугите.
Транспортната компания, който ръководи метрото, стартира събирането на данни в своите станции тази седмица, с цел да дефинира по какъв начин хората се движат през системата и какъв брой са натоварени влаковете и платформите. Пътниците ще се възползват от това, защото по-късно тази година ще получат повече сигнали за закъснения и тапи. Допълнителни влакове могат да се прибавят и по направления, където данните демонстрират, че влаковете са изключително претъпкани, съобщи " Фокус ".
През последните години все по-често се случва транспортните организации по целия свят да употребяват данни от смарт телефони, с цел да възнамеряват по-добре услугите. Казват, че цифровите данни оферират прозрения, които доста надминават предходните способи, като да вземем за пример анкети на консуматори.
Но транспортните специалисти считат, че Лондон може да има първата система за публичен превоз, която да наблюдава и употребява данните за обособените пътувания в действително време. Като се има поради какъв брой размера на пътникопотока в Лондон, други градове могат да последват образеца, в случай че планът успее. Практиката също поражда опасения по отношение на поверителността на данните на потребителите, нежеланото следене, евентуалните хакове и злоупотребата с данни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР