Метростанцията на Герена е със специална архитектура, свързана с футболния

...
Метростанцията на Герена е със специална архитектура, свързана с футболния
Коментари Харесай

Фандъкова: Метростанцията на Герена е със специална архитектура, свързана с Левски“

Метростанцията на " Герена " е със специфична архитектура, обвързвана с футболния тим " Левски ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно със Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен ", ревизира разширението на третия метродиаметър и построяването на метростанция " Георги Аспарухов ".

 

38% от дейностите на трикилометровия сектор с три метространции са осъществени, осведоми Фандъкова.  Тя заяви, че с построявянаето на тази права още 45 хиляди пасажери ще се добяват към 380 хиляди, които употребяват всеки ден с метрото. Разширението на сектора се чака да приключи през лятото на 2025 година.

 

Столичният кмет дефинира метрото като най-важният план за града, който трансформира средата и обезпечава понижаване на трафика, и на нездравословните излъчвания във въздуха. Метрото е основният, стратегически план, от който изпълнихме 80% през годините, уточни Фандъкова.

 

Тя изрази вяра, че и за тези които идват след нея метрото ще бъде ключвият план за града. Още в първия си мандат поех уговорката, строителството на метрото да не стопира и изпълних този ангажимент, сподели Фандъкова.  

 

В края на ноември стартират същинските строителни работи по построяването на метрото към кв. " Слатина ", което ще включва шест километра с шест метростанции, изясни Стоян Братоев.

 

Строителната площадка за разширението към " Слатина " бе открита на 24 октомври, само че в края на ноември стартира същинската работа, заяви Стоян Братоев. Срокът на договорите към този момент тече, финансирането е обезпечено от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ", сподели Братоев. Той заяви, че тунелната машина ще тръгне от бул. " Цариградско шосе ".

 

През идната седмица стартират подготвителните действия, които включват нова организация на придвижване по локалното платно на " Цариградско шосе ". Предвижда се да има обход за за градския превоз, сподели Братоев.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР