METRO България подкрепя Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в

...
METRO България подкрепя Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в
Коментари Харесай

Утре във Варна стартира инициативата Ваксина с кауза

 METRO България поддържа Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, починали в борбата с Covid-19 на фондация BCause като част от обезпечаването на опция за разполагане на пунктове за имунизация против COVID-19 на територията на своите магазини.

Всеки жител, избрал да сложи своята ваксина в разположените центрове в обекти на веригата, ще получи ваучер на стойност 20 лева, който може да се подари за обществено значимата идея на фондация BCause в особено обозначени за задачата кутии на " Вход клиенти “ в комерсиалните обекти или да го употребява за извършване на покупки в магазина.

" Пандемията от COVID-19 затрудни общуването, което е в основата на активността на МЕТРО България – за нас няма нищо по-ценно от връзката с нашите клиенти, сътрудници и снабдители. Затова считаме за наш дълг да подкрепим всички тях и цялото общество и да спомогнем за превъзмогването на обществената изолираност, създавайки нови благоприятни условия за улеснен достъп до имунизациите против ковид. Подкрепяме идеята на фондация BCause, тъй като се прекланяме пред самоотвержеността на медиците, които избавят животи, и на учителите, които останаха до учениците си макар пандемията “, сподели Никола Готрон, изпълнителен шеф на МЕТРО България.

От 3 септември МЕТРО България в партньорство с Министерството на здравеопазването и районните здравни инспекции в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна обезпечава спомагателни опция за разполагане на пунктове за имунизация против COVID-19 на територията на своите магазини. На по-късен стадий се разисква да бъдат добавени и други обекти на веригата.

Ваксинационните пунктове в петте града ще работят през целия месец септември, както следва:

гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. " Санкт Петербург " 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Варна, магазин МЕТРО в регион " Вл. Варненчик ", ул. " Атанас Москов " 2 - от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. " България " 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа

гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. " Стефан Стамболов " 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа

Според потенциала на медицинските екипи във всеки град, е допустимо да настъпят дребни промени в графика, които ще бъдат съобщавани навреме на локално равнище. В пунктовете ще бъдат налични всички типове утвърдени от Европейската организация по медикаментите (EMA) ваксини против COVID-19.

Действията на МЕТРО са за откриване на спомагателни благоприятни условия за имунизация на популацията, което ще способства за по-лекото прекосяване през актуалната четвърта вълна на пандемията и понижаване на потребността от прецизни ограничения. Един от най-тежко засегнатите от рестриктивните мерки е ХоРеКа секторът, на който компанията е приближен сътрудник от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.

От началото на пандемията МЕТРО вкара редица ограничения за безвредно и несъмнено извършване на покупки на територията на магазините си в цялата страна. Сред тях са безвъзмездни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и тъкмо отчитане на телесната температура, автоматизирана система за надзор на трафика в магазините за отбягване на скупчвания на хора. МЕТРО България има сертификация за COVID-19 безвредна среда и хигиена посредством интернационално приетия документ за анти COVID-19 ограничения SafeGuard Label при 4-степенен надзор на сигурността от Bureau Veritas. В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които предходната година проведоха поетапно и всеобщо PCR тестване за COVID-19 на чиновниците си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР