Методий ИвановЗабранителен списък с лица, сред които български евродепутати, политици

...
Методий ИвановЗабранителен списък с лица, сред които български евродепутати, политици
Коментари Харесай

Стево „Коминтерна“ изплю камъчето - истинската история е заплаха и не трябва да бъде допускана дори и с цената на репресии

Методий Иванов

Забранителен лист с лица, измежду които български евродепутати, политици и жители, които да не бъдат позволени на идното на 04.02.2023г. честване на рождението на огромния български бунтовник Гоце Делчев в Скопие - сходно сталинистко по дух предложение направи след свикания от него Съвет по сигурността македонският президент Стево Пендаровски. Неслучайно именуван " Коминтерната ", този върховен представител на управляващите в Скопие си разреши да изиска ограничението на демокрацията и двустранните връзки с думите:

" Да бъде неразрешено влизане в страната на един евродепутат от България и на няколко други лица от България, поради предходни и продължаващи техни дейности срещу Северна Македония. Ако тези лица желаят да влязат в страната – да не им бъде разрешен достъпът, а в случай че са към този момент вътре в страната – да им бъде отхвърлен престоят и да бъдат оповестени за личност нон-грата. Ако на 04.02 не реагираме както би реагирала всяка сериозна страна, има риск да дойдат доста хора с неприятни планове към Македония и към македонците ".

Явно съгласно Стево " Коминтерната "  

хората, които споделят истината, са „ с неприятни планове “

 Всички тези, които желаят да оказват помощ на РСМ да се отърси от юго-комунистическите заблуди, като показват обективните обстоятелства от нашето минало, или изобщо си разрешават да дискутират общата ни история, съгласно него са рискови за Северна Македония и нейните жители. 
Ето, че най-сетне македонистите се изпуснаха и изплюха камъчето - същинската, справедлива история е опасност и не би трябвало да бъде допускана, с цената на всичко - репресии, забрани, инсценирани процеси, палежи и стрелби по културни клубове, побоища като това над Християн Пендиков от Охрид. Само че тя е опасност не за елементарните хора там, а за държавотворната идеология на македонизма, наследена от тоталитарния режим на Титова Югославия, и за властовия хайлайф на тази млада страна, който я ръководи и владее мозъците и сърцата на северномакедонските жители, точно с помощта на тази мракобесна теория. Заплаха е за тази теория, тъй като тя е

учредена върху отричането на българската история

 и на българския темперамент на огромна част от популацията на Македония допреди идването на комунистите, както и на насаждането на ненавист против България и българите – както в предишното, по този начин и през днешния ден. Апропо, по същата причина и привидно обикновеното условие за регистриране на македонските българи в конституцията на РСМ е голяма опасност за македонизма, от осъществяването на което те под паника бягат и отсрочват – тъй като съгласно същата тази теория, в Македония няма и в никакъв случай не е имало локални българи, а македонците са изцяло обособен, нямащ нищо общо с българите народ.
Е, имаме неприятни вести за Стево " Коминтерната " – българи е имало и продължава да има, а неговият неприличен акт в този момент ще стане притежание на цяла Европа. Целият Европейски съюз най-накрая ще разбере, че ръководещите в Скопие не желаят да позволен български жители да отдадат респект на една историческа персона, която на всичкото от горната страна е била българин като тях - Гоце Делчев! 

Трагикомедията е цялостна около обстоятелството, че освен всички родственици, съратници и другари на великия Гоце Делчев, освен купищата документи от епохата и болшинството историци удостоверяват еднопосочно неговата етническа принадлежност, само че и самият Стево Пендаровски наскоро призна тази истина, освен това обществено, в свое телевизионно интервю*. Вероятно някой би споделил, че това е симптом на шизофрения. Кой знае, може пък и да е преднамерено - може би той разчита, че в даден миг ще му се наложи да пледира за неуравновесен, с цел да избегне възмездието от страна на дълго лъганите си сънародници?

За край ще приключим с другата изцепка на Стево „ Коминтерната “ Пендаровски, изречена в границите на същото изявление, по адрес на българския външен министър Милков. Притиснат от събитията и журналистическите въпроси, виновен от личната си морална деградация, Стево още веднъж извади остарялата югославска опорка за " младенците от Ваташа " и предложи на българския министър следното:

„ Традицията на кръвопролитие, пукотевица и принуждение се завръща в Македония. Само това изказване може да е вярно, в случай че има поради интервала 1941-1944. Когато техническият министър на външните работи има време, може да се разноски до Ваташа, да види част от тази традиция “.

Да, ненапълно е разбираемо (и комично!), когато македонистите изпаднат в безтегловност при липса на причини, по какъв начин обезверено прибягват до тази 

евтина операция вид whataboutism

 Отклоняването на вниманието обаче не постоянно е добър способ. Затова, дано при комфортен случай някой попита Пендаровски, Ковачевски и останалите ръководещи от някогашната комунистическа партия (а в този момент СДСМ), за какво не престават да мълчат за другия драматичен и надалеч по-кървав разгром от историята на същото това село Ваташа, а точно избиването от страна на сърбите на 40 българи по време на Тиквешкото въстание? Защо мълчат и за Дебърското въстание, и за останалите зверства и насилия, осъществени по време на сръбската окупация, която не престават свенливо да назовават „ интервала сред двете международни войни “? Защо мълчат за „ Кървавата Коледа “ и хилядите избити без съд и присъда през 1945 година, за репресираните, изпратените в комунистическите концлагери или садистично убити хора, единствено тъй като са били българи? Защо тези тематики не участват в учебниците и медиите в РСМ? 

Въпросите са риторични и отговор от Стево не чакаме, само че все пак още веднъж имаме неприятни вести за него и останалите македонисти – с помощта на напъните на българските политици и дипломати, изискването за откриване на 

досиетата и архивите на злокобната югославска държавна сигурност УДБА

 е част от преговорната рамка за банкет в Европейски Съюз. Така че, истината за комунистическите закононарушения, както и за целия развой по насилственото основаване на новата македонска нация и език, извършени посредством всеобщ гнет и репресии над всички тези, които намерено са заявявали своята българска принадлежност, скоро също ще излезе на бял свят. 
И това ще бъде един свят, в който място за македонизма просто няма.

*Снимката е от телевизионното изявление от 21.6.2019г., в което Стево Пендаровски признава в прав текст, че Гоце Делчев се е изяснявал като българин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР