Методи Лалов е общински съветник в София от Демократична България,

...
Методи Лалов е общински съветник в София от Демократична България,
Коментари Харесай

Няма как да има специален прокурор, неподчинен на главния

Методи Лалов е общински консултант в София от " Демократична България ", Доскоро беше арбитър в Софийския областен съд и негов някогашен ръководител. През лятото Лалов разгласи, че напуща правосъдната система, тъй като достойнството и достолепието не му разрешават да следи по какъв начин тя прави следващата крачка към своята крах. Коментарът му е от " Facebook " и е във връзка небрежно признатия проектозакон от държавното управление тази заран, с който сякаш ще се обезпечи механизъм за без значение следствие на основния прокурор и ограничение на безконтролната му власт.

Кой ще пази пазача?

При настоящия член 126, алинея 2 от конституцията няма по какъв начин да има специфичен прокурор, който да проверява основния прокурор и да не му е зависещ.

Всички прокурори в България са подчинени на основния. Всички до един – редови, ръководители, елементарни, специфични и каквито още се сетите. Всички.

В случая всички са подчинени на полицая. А за него е ясно, че няма нужда да е зависещ на закона и на морала. Това е действителността.

За да нямаме прокурор бухалка, би трябвало смяна на конституцията. Промяна, осъществена не от гешевци, цацаровци, кояджиковци, данаилкириловци, пеевци, борисовци и сие.

Кой да извърши смяната ли? Не се подценявайте. Вгледайте се в себе си и към себе си. Не всички са маскари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР