Meta Platforms Inc (META.O) планира да започне широкомащабни съкращения през

...
Meta Platforms Inc (META.O) планира да започне широкомащабни съкращения през
Коментари Харесай

И Meta предприема съкращения през тази седмица

Meta Platforms Inc (META.O) възнамерява да стартира широкомащабни съкращения през тази седмица - чака се те да обиден хиляди чиновници, заяви Wall Street Journal, базирайки се на осведомени с въпроса, като оповестяването е планувано още в сряда.

Meta отхвърли да разяснява информацията на WSJ.

През октомври компанията-майка на Facebook Meta прогнозира едва тримесечие и доста повече разноски през идната година, което ще понижи с към 67 милиарда $ борсовата й стойност, добавяйки ги към към този момент изгубената стойност от над половин трилион $ през тази година.

Разочароващата прогноза идва в миг, когато Meta се бори със забавянето на световния стопански напредък, конкуренцията на TikTok, измененията в отбраната на персоналните данни от Apple (AAPL.O), опасенията за всеобщите разноски за метауслуги и непрекъснато присъстващата опасност от регулации.

Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг съобщи, че чака вложенията в метавселената да дадат резултат след към десетилетие. Междувременно той трябваше да замрази наемането на чиновници, да закрие планове и да реорганизира екипите, с цел да понижи разноските.

" През 2023 година ще съсредоточим вложенията си върху дребен брой предпочитани области на напредък. Така че това значи, че някои екипи ще набъбнат доста, само че множеството други екипи ще останат без смяна или ще се свият през идната година. Като цяло чакаме да приключим 2023 година като малко по-малка организация, в сравнение с сме през днешния ден ", сподели Зукърбърг по време на последния диалог за приходите в края на октомври.

През юни компанията за обществени медии редуцира проектите си за наемане на инженери с най-малко 30%, като Зукърбърг предизвести чиновниците да се приготвят за стопански спад.

Акционерът на Meta Altimeter Capital Management в отворено писмо до Марк Зукърбърг по-рано съобщи, че компанията би трябвало да усъвършенства активността си, като редуцира работните места и финансовите разноски, като добави, че Meta е изгубила доверието на вложителите, защото е нараснала разноските си и се е насочила към метавселената.

Няколко софтуерни компании, в това число Microsoft Corp (MSFT.O), Twitter Inc и Snap Inc (SNAP.N), редуцираха работни места и понижиха наемането на чиновници през последните месеци, защото световният стопански напредък се забавя заради по-високите лихвени проценти, възходящата инфлация и енергийната рецесия в Европа. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР