Meta - корпоративното тяло на Facebook - ще съкрати 13%

...
Meta - корпоративното тяло на Facebook - ще съкрати 13%
Коментари Харесай

Зукърбърг започна драстични съкращения: Над 11 000 служители на Meta остават без работа

Meta - корпоративното " тяло " на Фейсбук - ще редуцира 13% от големия си личен състав, а над 11 000 служащи от обществената мрежа ще останат без работа.

Новината към този момент е доказана от Марк Зукърбърг пред чиновниците на компанията, оповестява CNBC. Wall Street Journal първи разкриха за готвеното всеобщо уволняване на хора за редуциране на разноските на Meta.
Компанията-майка, в която влизат Фейсбук, Instagram, WhatsApp, звеното за " метавселената " на Марк Зукърбърг и други, сега е с изключително раздут щат от 87 000 души. Само за последните 4 години сдружението беше повишено двойно като брой чиновници.
Това е най-голямото по едно и също време редуциране на личен състав в софтуерен колос за последните няколко седмици.
Илон Мъск в профил към 3700 души от Twitter малко след придобиването на платформата за 44 милиарда долара;Между 13-14% бяха съкращенията и при Lyft (близо 700 работни места по-малко) и Stripe (около 1000 работни места по-малко).Повечето от огромните компании, които в този момент уволняват хора, бяха нараснали изключително броя на чиновниците си поради ненадейно високия трафик при експлоадирането на пандемията от 2020 година Сега употребяват края на локдауните, инфлацията и намаляващото ползване на услугите им като съображение да освободят " непотребните " новодошли служащи.
Мащабът на проблемите в Meta неизбежно е по-внушителен от този при останалите софтуерни компании.

Зукърбърг влага над 9 милиарда $ за една година в създаването на виртуалната 3D-версия на новата си обществена мрежа, която до момента не се посреща с необикновен интерес даже измежду чиновниците му.
През февруари 2022 година Фейсбук за първи път в историята си записва спад в общия брой консуматори, а TikTok остава най-сериозният им съперник за вниманието на младата аудитория и интереса на рекламодателите.
Общите разноски на компанията са се нараснали с 19% за една година към 3-тото тримесечие, до момента в който продажбите падат с 4% на годишна база, а оперативните доходи са спаднали с 46%.

Акционерите на Meta са най-недоволни, тъй като пазарната капитализация е паднала с над 70% за година.

Независимо от това, компанията остава " машина за пари ", оценена на над 255 милиарда $.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР