Мета, компанията майка на Фейсбук, съобщи, че въвежда инструмент за

...
Мета, компанията майка на Фейсбук, съобщи, че въвежда инструмент за
Коментари Харесай

Мета въвежда нов инструмент срещу тормоза

" Мета ", компанията майка на " Facebook ", заяви, че вкарва инструмент за потребителите на виртуалната действителност в обществените й платформи, който ще пази персоналното им пространство, съобщи Ройтерс. Решението на компанията идва в миг, в който от ден на ден хора имат терзания, свързани с сигурността и половия тормоз в създадената от компанията метавселена.

Новият инструмент " персонална граница " ще даде на потребителите опцията да се почувстват като че ли сред виртуалния им аватар и другите има бариера от 1,2 метра, когато влизат в приложенията " Хърайзън уърлдс " (Horizon Worlds) и " Хърайзън венюс " (Horizon Venues), употребявайки комплект за виртуална действителност. Ще съществува опция ръцете на даден аватар да изчезнат, в случай че нечие персонално пространство бъде накърнено.

Компанията заяви в блога си, че новата конфигурация ще е задействана по дифолт и ще направи по-лесно избягването на нежелани контакти.
Промяната се вкарва, откакто консуматори на платформите за виртуална действителност, в това число на " Хърайзън уърлдс ", сигнализираха за виртуално опипване и други прояви на язвително държание.

Метавселената е футуристична концепция за мрежа от виртуални среди, които са налични чрез разнообразни устройства. В нея хората могат да работят, да се социализират и да играят.

" Хърайзън уърлдс " е обществена платформа за виртуална действителност, която е доста обширна, до момента в който " Хърайзън венюс " е фокусирана върху виртуални събития.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР