Местоположението на военната инфраструктура, която ще се ползва от многонационалните

...
Местоположението на военната инфраструктура, която ще се ползва от многонационалните
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Ако имате притеснения, притеснявайте се от намеренията на Путин, който седи в Кремъл! На всяко негово решение готвим подходящ отговор!

Местоположението на военната инфраструктура, която ще се употребява от многонационалните сили край Кабиле е определена деликатно от военни специалисти, това съобщи при визитата си в Сливен министърът на защитата Тодор Тагарев, заяви организация Фокус.
 
Той акцентира, че това ще бъде българска инфраструктура, само че ще има опция да се употребява и от нашите съдружници, които са част от състава на многонационалната бойна група, отпред на която стои Италия.
 
Районът на Кабиле е наоколо до летище, до полигон Ново село, до жп линии и до морето. " Този регион дава отговор на всички условия, само че окончателното решение към момента не е взето ", акцентира военният министър. Той успокои хората от региона, че окончателното решение ще  бъде препоръчано за утвърждение от Народно събрание, макар че до момента е нямало сходна процедура.
 
" Заради Русия, която води пълномащабна война против Украйна, и която не скрива неприятелските си планове по отношение на нас и нашите съдружници от НАТО, ние сме длъжни да взимаме ограничения. Тези ограничения са със засилена зоркост и повишение потенциала за въздържане и защита ", разясни министърът.
 
Тагарев добави, че първото предопределение на тези сили в осемте страни от източния фланг на НАТО е да възпрат евентуален агресор, тъй че той да не посмее да предприеме дейности, или в случай че въпреки всичко успее, ние всички дружно да се отбраняваме и да подсигуряваме сигурността си и да запазим териториалната си целокупност.
 
Заради геополитическата конюнктура армията към този момент ще се въздържа от това да предава парцели на други държавни институции или било за приватизация. " Не знаем какво ще ни потрябва в новите условия ", безапелационен бе Тагарев. Около 1000-1500 военнослужещи от  състава на многонационалната бойна група ще бъдат настанени у нас, като инфраструктурата ще бъде направена по този начин, че да има опция и за настаняване на спомагателни сили.
 
" По никакъв метод хората, от където и да са, където и да бъде ситуирана сходна инфраструктура, не би трябвало да се тормозят, защото многонационалната бригада, само че и цялата наша войска съставлява интерес за един възможен агресор. Ако имате терзания, тормозете се от желанията на Путин, който седи в Кремъл. А ние се готвим на всякакво негово допустимо решение да дадем подобаващ отговор ", безапелационен бе военният министър.
 
 Министър Тагарев в Сливен Министър Тагарев в Сливен Източник: Пресцентър на МО
Проф. Тагарев взе участие в дискусионна кръгла маса на Съюза на офицерите от запаса " Атлантик " (СОРА), отдадена на изгодата от взаимните планове и уреди за националната сигурност на страната. По-рано министърът откри обновеното инфекциозно поделение на Военна болница Сливен към ВМА, която през днешния ден празнува 100 години от своето учредяване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР