Местното синдикално дружество на служителите в МВР-Варна обяви, че ще

...
Местното синдикално дружество на служителите в МВР-Варна обяви, че ще
Коментари Харесай

Варненски синдикалисти към МВР готови на протест заради болничните

Местното синдикално сдружение на чиновниците в МВР-Варна разгласи, че ще се включи в Националния митинг на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи, в случай че предлагането за неплащане на първия ден от болничния отпуск бъде импортирано в Народното събрание, научи Moreto.net.

" СФСМВР сe опълчва на взетото решение, от 01.01.2020 година да не се заплаща първият ден неработоспособност /болнични/ от работодателите, като това да стане за сметка на работещите.

Оценяваме това като тежко посягане против обществените и осигурителните права на българските жители. На фона на издевателството против чиновниците на Министерство на вътрешните работи, в в допълнение възнаграждение от 0,25 лева на час за нощен труд и 0,10 лева на час за време разполагаем, хилядите часове некомпенсиран по никакъв метод ексклузивен труд, положен при започване на годината, подигравката при установяване размера на сумите заплащани за характерни служебни действия в избрани структури на Министерство на вътрешните работи, това отнемане от средства, в най-тежкия миг от едно боледуване, е откровена подигравка, мощно демотивираща чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", гласи постът на варненското сдружение в обществените мрежи.

С Национален митинг и затваряне на просветителните институции заплашват и учителите.

Припомняме, че концепцията първият ден от болничните да не се заплаща беше показана след среща сред ГЕРБ и Обединени патриоти, само че не е ясно кой е вносителят на предлагането.

В края на септември Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предложи първите 3 дни от болничния на чиновниците да не се заплащат. В момента те се покриват от работодателя, а след третия ден разноските се поемат от Национален осигурителен институт.

Вчера от КТ " Подкрепа " показаха подготвеност да изоставен Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) и да провеждат всеобщ народен работен митинг.

/moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР