Местният парламент в Минерални бани проведе извънредно заседание. Първоначално в

...
Местният парламент в Минерални бани проведе извънредно заседание. Първоначално в
Коментари Харесай

Санитарна сеч на заразени гори одобриха в Минерални бани

Местният парламент в Минерални бани организира изключително съвещание. Първоначално в дневния ред бяха заложени 10 докладни мемоари, само че преди началото ръководителят на общинския съвет Мехмед Лятиф предложи да бъдат добавени още 6 нови. Съветниците одобриха план-извлечение за смяна в реда на сечта по отношение на продължаващото съхнене на иглолистните и широколистни гори на територията на общината. Най-засегнати са масивите от бял и черен бор, само че в широколистните гори също има регистрирани обособени петна на съхнене.
" С този проект ще се стремим да почистим тези петна и насажденията да се обновят още веднъж по-късно ", обясниха от общинското дружество " Бряст лес ”. Предвижда се санитарна сеч на площи от 111 дка.
Според експертите тази сеч е трябвало да стартира доста по-рано. Освен сухите дървета, би трябвало да бъдат обхванати и част от зелените площи към тях, тъй като в действителност те към този момент също са инфектирани. Изсечената иглолистна дървесина ще отиде за преправка, а широколистната ще бъде препоръчана за огрев на локалното население./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР