Местният парламент в Девня прие с пълно мнозинство бюджета на

...
Местният парламент в Девня прие с пълно мнозинство бюджета на
Коментари Харесай

Близо 14.5 млн. лева е бюджетът на Община Девня за 2018 година 


Местният парламент в Девня одобри с цялостно болшинство бюджета на общината за 2018 година, чиято макрорамка възлиза на рекордните 14 480 024 лв., или с над 6.8 млн. лв. повече по отношение на миналогодишния. От тях 3 695 820 лв. са приходите за делегирани от страната действия, а тези от локални действия – 10 784 204 лв., включително 5 млн. лв. дълготраен дълг посредством банков заем, с които общината ще финансира своето присъединяване в европейските планове, част от финансовата си стратегия и други капиталови разноски.

Според кмета Свилен Шитов през 2018 година рисковете ще въздействат в доста по-малка степен върху стадия на осъществяването на бюджета, което ще докара до предвидимост и безпроблемно осъществяване на заложените доходи. Нещо повече, прогнозите на финансовия екип на общината са, че преизпълнението в хазната ще доближи 20 млн. лв..

1 906 500 лв. е проектът за постъпленията от налози, а плануваните суми от неданъчни доходи надвишават 2 382 677 лв.. Най-голям е делът на сумите от данъка за недвижимо имущество и такса боклук. В разходната част най-вече средства са планувани по перото за прехрана, като е заложен и запас за неотложни разходи. Значителни средства са заделени във функционалностите „ Образование“, „ Социално подкрепяне и грижи“, „ Здравеопазване“, „ Отбрана и сигурност “ и други

За финансови разноски на общината през 2018 година са планувани 4 267 676 лв.. С тях ще се подменят водопроводи и ще се извърши изцяло асфалтиране на 15 улици, ще се построяват детски площадки, а по план „ Красива България “ в постройката на Община Девня ще бъде инсталиран външен асансьор и ще се обособи нова заседателна зала за Общинския съвет. 2 062 787 лв. ще бъдат изразходени целево за създаване на новия път „ Девня – Разделна “.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР