Местният парламент прие Актуализацията на бюджета на Община Габрово към

...
Местният парламент прие Актуализацията на бюджета на Община Габрово към
Коментари Харесай

Общинският съвет в Габрово подкрепи актуализацията на бюджета и инвестиционната програма

Местният парламент одобри Актуализацията на бюджета на Община Габрово към 30 септември 2022 година.

Общинските съветници поддържаха и актуализация на капиталовата стратегия и бюджета на Община Габрово за 2022 година, при която отпаднаха планувани за тази година съществени поправки на инфраструктурни обекти. Кметът на Габрово Таня Христова увери, че обектите, които отпадат от тази бюджета година като финансов ангажимент на Община Габрово не са изключени от нейните задания и ще бъдат осъществени идната година.

Подкрепено бе предлагането за обезпечаване на спомагателен финансов запас в размер на 1 557 776,63 лева, като личен принос по плана за възобновяване и рационализация на Дом на културата „ Емануил Манолов “.

По време на съвещанието беше обещано единодушие Община Габрово да кандидатства с планово предложение „ Топъл обяд в община Габрово “ по Програма „ Храни и главно материално подкрепяне “. До 30.09.2022 година, услугата „ Топъл обяд “ се осъществяваше с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020г. с капацитет 230 лица. Средният брой консуматори през септември беше 226 консуматори. За да има непрекъсваемост на услугата, Община Габрово следва да се възползва от оповестения период за кандидатстване до 31.10.2022 година, който дава опция „ Топъл обяд “ да се дава от 01.10.2022 година до 30.09.2025 година още веднъж с потенциал 230 лица.

Приета беше на първо четене и Наредба за изменение и допълнение на Наредба за изискванията и реда за определяне на жилищни потребности и настаняване в общински жилища.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР