Местните власти в Киев, Харков и Лвов съобщиха за експлозииУкрайна

...
Местните власти в Киев, Харков и Лвов съобщиха за експлозииУкрайна
Коментари Харесай

Русия изсипва ракети над Киев, Харков и Лвов

Местните управляващи в Киев, Харков и Лвов оповестиха за детонации

Украйна заяви за нова вълна от съветски ракетни удари през днешния ден в няколко района, в това число Киев, където има минимум трима ранени, предадоха Ройтерс, Франс прес и Асошиейтед прес. Сирени за въздушна паника прозвучаха сутринта на разнообразни места в Украйна, а управляващите обявиха, че е имало гърмежи в няколко града, включително в столицата, съобщи Вести.

" Към момента има трима ранени, в това число 14-годишно момиче. Всички са настанени в болница ", написа в " Телеграм " кметът на Киев Виталий Кличко.

Украинските военновъздушни сили обявиха, че Русия е направила през нощта удари с дронове камикадзе и е атакувала Украйна " от разнообразни направления " с крилати ракети.

Президентският консултант Михайло Подоляк сподели, че срещу Украйна са били изстреляни над 120 ракети.

Регионалната администрация в столицата сподели, че системите за противовъздушна защита са били задействани за отбиване на продължаващите ракетни удари. Според управляващите парчета от свалена съветска ракета са развалили частна постройка и паркирана наоколо кола в Дарницки регион в Киев.

Местните управляващи в Киев, Харков и Лвов оповестиха за детонации. Виталий Кличко написа в " Телеграм ", че в столицата може да има спирания на електричеството, и прикани хората да заредят своите устройства и да се запасят с вода.

Властите в Днепропетровска и Одеска област също оповестиха прекъсвания на тока, за да се понижат до най-малко възможните вреди върху енергийната инфраструктура.

Управителят на Николаевска област Виталий Ким сподели, че пет ракети са били свалени над Черно море. Две ракети са били свалени над Сумска област, която граничи с Русия, съобщи Северното командване на украинските въоръжени сили.

Деветдесет на 100 от жителите на Лвов останаха без ток. Трамваите и тролейбусите в западния украински град не се движат, вероятни са спирания на водоснабдяването, уточни в " Телеграм " кметът Андрий Садови.

По-рано Кремъл предизвести, че на бойното поле в Украйна няма да има никакво новогодишно помирение, отбелязва Агенция Франс Прес. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР