Местните власти дават брифинг относно акцията със заседналия край Камен

...
Местните власти дават брифинг относно акцията със заседналия край Камен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Как продължава акцията със заседналия край Камен бряг кораб

Местните управляващи дават брифинг по отношение на акцията със заседналия край Камен бряг транспортен съд.

Гледайте онлайн тук или на:



Община Каварна през вчерашния ден вкара отчасти бедствено състояние поради обстановката със заседналия транспортен съд. Има сложени полицейски постове, не се позволяват цивилни жители и туристи до скалите наоколо до кораба. Трябва да се обезпечи опция за евакуация на екипажа на " Вера Су ".

По последна информация от късно нощес има преместване на техника и машини до плавателния съд. Очаква се през днешния ден да стартира построяването на структури, които да оказват помощ при евакуацията на екипажа. Основният фактор е времето.

Вчера в Министерство на вътрешните работи се състоя междуведомствена среща за ограниченията на институциите за освобождение на заседналия кораб край Камен бряг. С цел понижаване на евентуалните опасности и освобождението на плавателния съд е основан координационен щаб в регионалната администрация в Добрич и бе направен проект за деяние.

Бяха набелязани и съответни ограничения за осъществяване - непрестанно наблюдаване с дронове на ситуацията през светлата част на денонощието; при нужда подготвеност за извеждане на екипажа до 30 минути; при усмиряване напразно и вълнението - предприемане на дейности за разтоварване на кораба и издърпването му в дълбоки води във вътрешността в морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР