Местните избори се оказаха спирачка за съставянето на кабинет. И

...
Местните избори се оказаха спирачка за съставянето на кабинет. И
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Общото явяване на ДБ и ПП ще ги доближи до ГЕРБ, но не решава политическото уравнение

Местните избори се оказаха спирачка за съставянето на кабинет. И двете обединения трябваше да заплащат висока цена, в случай че се беше стигнало до такава развръзка. Това мнение изрази в ефира на Нова ТВ политологът от „ Тренд “ Димитър Ганев. 

Как може да се реши това уравнение – зависи от резултатите на 2 април. Те ще ни дадат насочна точка дали се приближаваме към постоянен кабинет или не. И второ  - какви ще бъдат публичните настроения на 3 април, какви послания ще излъчат хората. Ако публичният напън бъде по-силен, тогава политическата цена може да бъде по-ниска в случай че се влезе в коалиция, в сравнение с партиите да не влизат в колаборации между тях, уточни той. 

Електоралната картина – тя наподобява статична, само че може да се окаже заблуда, тъй като от 3 февруари българите ще се обръща обратно и ще питат - кой беше отговорен за тази обстановка. Тоест, в случай че има разбърквания, то ще е преди изборите. Общото явяване на изборите на Политическа партия с Демократична България не мисля, че взема решение политическото уравнение. Ако се явят дружно, може би по-скоро ще се приближат до ГЕРБ. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР