Местните избори са пленник на политическите борби за огромната игра.

...
Местните избори са пленник на политическите борби за огромната игра.
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Има политически миш-маш преди местните избори

Местните избори са заложник на политическите битки за голямата игра. Има политически миш-маш преди локалните избори. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред Нова телевизия. През септември ще бъде оповестена кандидатурата на ГЕРБ за локалните избори. Номинациите за столичен кмет на групировката на Бойко Борисов са много, ГЕРБ има богат екип с хора от различен профил, уточни Георгиев, който има какво да прави извън Столичния общински съвет. Така Георгиев не отговори дали той ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

До момента няма достоверна мощна дясна кандидатура за локалните избори, която да се предложи на жителите, посочи Георгиев и даде пример, че имало кандидат за регионален кмет на " Изгрев ", който е социалист. За вандалското посегателство над Паметника на Съветската армия, Георгиев посочи, че монументът е тема за делене, единствено че тематиката е еднопосочно решена от СОС - паметникът да се премести, най-вероятно в Музея за социалистическо изкуство. Освен това ще бъде разгласен международен конкурс в какво да се трансформира пространството към него. Много хора си късат ризите, единствено че нека интернационалните и български архитекти да предложат решение на обществено обсъждане с жителите.

Георгиев дефинира като комплимент за добра свършена работа в София поисканата оставка на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от страна на Мая Манолова. Палатките пред Паметника на Съветската армия са незаконни и Георгиев прикани Министерство на вътрешните работи да си свърши работата, за да може пространството да бъде изчистено. Той посъветва руските служби да се грижат за закононарушенията в самата Руска федерация и да не дефинират България като втора Украйна. Така шефът на СОС коментира новината, че руският следствен комитет се заема с тематиката на паметника в България. За гневното и рисково шофиране в София, Георгиев заяви, че е сложена нова алена настилка за намаление скоростта на колите.

На 15 места се поставят такива маркировки. Над 300 пешеходни пътеки са осветени в София, единствено че наред с това би трябвало и образование за водачите. Контролът остава главен, който не е само от страна на Столична община. Георгиев чака депутатите от всички парламентарни групи да поддържат законопроекта за промени в Министерство на вътрешните работи, за да развържат ръцете на " Пътна полиция " - с цел да се подсигурява сигурност в градовете. През идната седмица ще има акция, насочена срещу електронните тротинетки. Относно убийството на Алексей Петров, Георгиев заяви, че случилото се не е проблем на парковата отбрана. Нека специалистите и следователите да кажат своята дума по случилото се очистване, прикани шефът на градския парламент. Петров бе погубен в местността Бай Кръстьо в подножието на Витоша.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР