Местните избори навсякъде са отплата за местните активисти. Това на

...
Местните избори навсякъде са отплата за местните активисти. Това на
Коментари Харесай

Политолог: При лош резултат на изборите сглобката може да се счупи в коалицията ПП-ДБ

Местните избори на всички места са компенсация за локалните деятели. Това тук-там поражда напрежение, да вземем за пример в Бургас. Там локалният деятел, който е мандатоносител на Политическа партия, си желае своето. Това е неговата идея, персонална цел, да вземем за пример – да стане кмет на Бургас. Всяка една партия би трябвало да следи да види дали ще има компенсация за локалните деятели. Често деятели, които не са получили съответната компенсация, стартират да играят против партията. Това ще се случи на доста места при така наречен съдружни формати, както е ПП-ДБ – там има няколко партии, които би трябвало да реализират съглашение. Ще има ядосани, афектирани.

Това съобщи политологът Георги Киряков в предаването „ Твоят ден ” по Nova News.

Според политолога при неприятен избирателен резултат, може да се стигне до строшаване на сглобката в самата коалиция ПП-ДБ.

Той предвижда, че има някакви съглашения сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Ако в Бургас се яви сегашният кмет на ГЕРБ, той ще завоюва с голямо болшинство ”, добави Киряков.

Според социолога Елена Дариева явяването с една листа на двама претенденти за локалния избор в Бургас е казус. „ Динамиката за акцията на локалния избор е доста по-различна от динамичността за всяка друга акция за избори – парламентарни или европейски. На първия интервал се почистват номинациите по места ”, сподели тя.

В другата огромна морска община – Варна, може би ще се стигне до един претендент за кмет, само че нищо чудно да забележим две листи,

изясни Дариева. „ Големите общини повтарят логиката и на национални избори по места, като се изключи Кърджали, Разград. Много характерно е какво се случва в по-малките общини ”, добави тя.

Относно думите на земеделския министър, че не е включен в диалозите за повдигането на ембаргото върху украинското зърно, Киряков сподели, че това е информационен проблем. Министърът може да подаде оставката, може да има опрощение от премиера, че разискването е било на първичен стадий и формалните диалози предстоят. Според него е въпрос на връзка.

Дариева сподели, че при разискване на значими решения в секторните политики, е редно отрасловият министър да отстоява ползите на сектора. " Трябва да се търсят балансите, с цел да не пострада браншът ", добави тя.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР