Местната власт в Русе трябва да използва по-активно и пълноценно

...
Местната власт в Русе трябва да използва по-активно и пълноценно
Коментари Харесай

Рена Стефанова : Местната власт в Русе ще прави устойчива връзка между бизнеса и образованието

Местната власт в Русе би трябвало да употребява по-активно и пълноценно мощните запаси от познания и хора, с които градът разполага. Да разчитаме на научната експертиза и престижи, да вършим връзка сред бизнеса и образованието, което приготвя квалифицирани фрагменти за чиста и новаторска стопанска система “.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 176
Това съобщи претендентът за кмет на Русе от " - "  Рена Стефанова на полемиката „ Образование, учебен спорт и здраве “. „ Имаме потребност от дипломираните ученици на Русенския университет - да ги задържаме в Русе, да ги приемем като специалисти в локалното развиване. В момента в локалната администрация липсват специалисти по подготовка на съответна планова документи “, акцентира Стефанова.

Според нея некласираният план за Дома на учителя и провалената документи за ремонта на улици в Русе са ослепителен образец за недобра подготовка от страна на досегашната администрация. „ Вместо да спечелим близо 8 милиона лв. за ремонт на улици, ние ги загубихме. Сега ще плащаме и още 12 милиона лв. заем, изтеглен от общината, за същите тези улици “, съобщи Рена Стефанова.

Десетки академични преподаватели, студенти, дейни жители се включиха във форума, проведен от Отбор 66 на коалиция „ - “. 

„ Нашата цел е да преминем от пасивно наблюдаване на процесите в образованието към дейното им решение. До края на идващия мандат на локалната власт всички учебни заведения в Русе ще учат на една промяна. Ще подобрим изискванията за учене и изискванията за спорт в учебните заведения. Ще разтеглим обсега на извънкласните действия, с цел да могат всички възпитаници да имат достъп до съвременни форми на работа с тях “, съобщи Митко Кунчев, втори в листата претенденти за общински съветници на ПП-ДБ.

За да се случат измененията в просветителната система е нужна доста храброст и неизменност, разясниха участници в срещата. Те пожелаха триумф на Рена Стефанова и екипа от ПП-ДБ и показаха вяра, че на 29 октомври жителите ще ги поддържат и ще гласоподават с номер 66. Защото Русе заслужава повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР