Местната администрация участва активно и в информационната кампания за превенция

...
Местната администрация участва активно и в информационната кампания за превенция
Коментари Харесай

Царевец светва в лилаво в Световния ден за борба с инсулта frognews.bg

Местната администрация взе участие интензивно и в осведомителната акция за предварителна защита от болестта, чиито уредник е Асоциацията за инсулта и афазия в България.

Историческият рид ще светне в лилаво тъкмо в 19:30 часа.

 

Асоциацията за инсулт и афазия слага признаците на инсулта във фокуса на публичното внимание. Освен те да бъдат разпознати, е належащо предприемането на бързи и решителни дейности, с цел да бъде избавен или защитен от инвалидизация още един от нас.

 

През месец октомври тази година Асоциацията за инсулт и афазия започва Национална акция за разпространение на съответна информация измежду популацията, обвързвана с предварителната защита на инсулта. Община Велико Търново се причисли към повече от 70 общини в България, които поддържат битката с инсулта.

 

От Асоциацията за инсулт и афазия се обръщат с зов към всички българи да отделят няколко минути, с цел да се срещнат със признаците на инсулта и държанието при тяхното определяне. Те приканват българите да изтеглят и да се срещнат с приложението STROKE RISKOMETER, с чиято помощ могат сами да дефинират своя риск, да се предотврати инсулт и да се избави човешки живот.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР