Месото е незаменим източник на протеини, цинк, желязо и витамини

...
Месото е незаменим източник на протеини, цинк, желязо и витамини
Коментари Харесай

Колко месо е полезно да ядем и защо?

Месото е незаместим източник на протеини, цинк, желязо и витамини от B групата и най-много на по-редкия B12.

Колко месо е потребно да ядем всяка седмица и за какво е значима част от менюто ни?

Месото е добър източник на цинк и желязо, които се усвояват елементарно от организма. Месото и рибата съдържат и огромно количество протеини, още веднъж елементарно усвоими. Т

В местото се съдържат фосфор, магнезий, селен и витамини от B групата , в това число В2 (рибофлавин), B3 (ниацин), B5 (пантотенова киселина), В6 (пиридоксин) и В12 (кобаламин).

Tези хранителни субстанции са значим източник на сила, поддържат функционалността на тялото и на мозъка, играят роля за фертилността,  за здрава кожа, както и за положителното положение на мускулите и очите. Витамин B12 пък се намира извънредно в животинските артикули – с месото и в по-малко количество в млечните.

Консумацията на месо два пъти седмично се свързва с понижен риск от развиването на демеция и Алцхаймер. 

Диета с две порции риба седмично пък понижава риска от болести на сърдечно-съдовата система и от недъгавост на макулата (централната част на ретината) на окото.

От какъв брой месо се нуждаем?

Много модерни диети са основани на протеините и вследствие на това голям брой хора в развитите страни ядат доста по-голямо количество месо от нужното, без да си дават сметка.

Препоръчителното количество алено месо седмично е една порция от към 120-150 г сготвено месо,  като в страни като Австралия предлагат 3-4 такива порции седмично. Много хора обаче употребяват месо всеки ден или съвсем всеки.

За да доставяте на организма нужното количество желязо и цинк, към половината от протеиновия банкет за седмицата би трябвало да идва от бяло месо или риба .

Най-добре е най-малко 1-2 дни седмично да не консумирате месо. В тези дни можете да си доставите протеини от яйца или зеленолистни зеленчуци.

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР