Месеците след Коледа винаги са толкова трудни за мнозина и

...
Месеците след Коледа винаги са толкова трудни за мнозина и
Коментари Харесай

Европейските дестинации, които е подходящо да посетим през март

Месеците след Коледа постоянно са толкоз сложни за мнозина и Арктическият гърмеж при започване на 2024 година сигурно не оказа помощ на нещата.
Прочетете още
Пролетта (и топлото време, което носи със себе си) към момента се усеща надалеч на хоризонта, тъй че в случай че сме обезверени за малко зимно слънце преди този момент, имаме шанс. Март е превъзходен месец за посещаване на доста елементи на света, в това число региони на Югоизточна Азия, Северна Америка, Африка и Южна Америка.

Най-хубавото от всичко е, че има и няколко европейски дестинации, където да избягаме от дъждовното, снежно, хладно и бурно време, с което обикновено се характеризира март. Да видим пет такива образеца, които дават от Metro. 

Севиля, Испания



 
Температура:  15°C (до 20°C) Брой слънчеви часове:  7
За страдание, не можем да чакаме прекалено много слънце от Европа през март, само че югозападният испански град Севиля сигурно ще стопли душата ни. Има възможност температурите да доближат до 20°C, само че даже хладните 15°C са идеални за циркулиране на града пешком.

Архитектурата е най-забележителното на Севиля - изключително в случай че обичаме, барок, подем и мавритански жанр.



Със сигурност би трябвало да разгледаме катедралата, да се полюбуваме на Кралския Алказар (дворец, който сте забелязали в хитовия сериал на HBO Game Of Thrones) и да се разходим по Plaza de España от 20-те години на предишния век, с цел да се насладим на многочислените му керамични плочки.

Тенерифе


Температура:  17°C (до 21°C) Брой слънчеви часове:  7
Малцина ще бъдат шокирани да видят този Канарски остров в нашия мартенски лист. Причината за това е елементарна: Тенерифе, въпреки и част от Испания, е географски ситуиран в Атлантическия океан край крайбрежията на Африка. Правейки го малко по-топъл от огромна част от континентална Европа през зимните месеци.



Освен това има всичко, което бихме желали от една гореща отмора: плажове, водни спортове, природа, туризъм, круизи, културни действия, героичен воден парк и, несъмнено, вулканичната планина Тейде.

Гозо, Малта



 
Температура:  14°C (до 17°C) Брой слънчеви часове:  8
Архипелагът Малта се намира под Италия и край крайбрежията на Тунис в Африка. Това значи, че от време на време може да доближи необикновено високи температури.

Това е едно от най-хубавите времена за посещаване на Малта, като да стигнем до там, лишава към два часа със аероплан. Но в случай че сме видели Валета и желаеме да разгледаме друга страна на Малта, си коства да се качим на ферибот до втория по величина остров Гозо.



Трябва обаче да останем на Гозо за няколко дни, с цел да разгледаме Виктория и средновековната крепост на града, както и да се насладим на скалисти заливи, антични храмове, базилики, пясъчни плажове и, несъмнено, да опитаме някои най-хубавите малтийски ястия.

Кипър



 
Температура:  19°C Брой слънчеви часове:  7
Кипър е едно от най-хубавите оферти по това време на годината, като температурите денем доближават съвсем 20°C. Вечер става по-хладно (някъде към 9°C), по този начин че не е зле да си вземем нещо топло за през нощта.

Имаме огромен избор къде да отседнем и какво да забележим. Класическите курортни дестинации са Пафос, Лимасол и Ларнака. За градско преживяване, може да опитаме Никозия. А ако желаеме да купонясваме, Агия Напа е нашето място.

Мадейра



 
Температура:  14-18°C Брой слънчеви часове:  7
Подобно на Тенерифе и Лансароте, португалският Мадейра е един от четирите острова, съставляващи архипелаг (Порто Санто, Дезертас и Селвагенс) в самостоятелния район Мадейра. Освен че е заобиколен от лазурно синя вода, островът предлага прелестен топъл климат през цялата година, което е ужасно.

Много консуматори на TikTok съпоставят Мадейра с епични дестинации като Хавай, Перу и Хърватия, с помощта на прелестните скали и вулканични пейзажи, като някои даже го назовават " Хаваите на Европа ".

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР