Месеци след зрелищния арест и след като състав на специализирания

...
Месеци след зрелищния арест и след като състав на специализирания
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова: Арестът е съвременен концлагер

Месеци след зрелищния арест и откакто състав на профилирания углавен съд отхвърли да промени мярката им за неотклонение и ги остави в ареста, Десислава Иванчева и Биляна Петрова декларират, че за тях това е Адът.

„ Арестът е доста по-тежък и вредящ, в сравнение с самият затвор, колкото и необичайно да звучи. Ние стоим на спешно осветяване, затворени на спешно осветяване, това просто е кошмар”, споделя Иванчева пред камерата на БТВ. „ Вероятно сте гледали филми за концлагерите, не инцидентно споделям, че това е актуален концлагер ", добавя Петрова.

Двете настояват, че прокуратурата е благосклонна към предприемача Александър Ваклин, който подаде дигнала за рушвет против тях и който свободно разгласявал данни по делото. „ Това изказване на господин Ваклин е отявлена неистина. Че му е поискано от наше име рушвет, да подари, да даде пари, каквото и да е!”, безапелационна е Иванчева. „ Това е атака на група строители, които не са съгласни, че ние съблюдаваме разпоредбите за застрояване и една група строители, които са привикнали да си заплащат напред и да получават услуги, само че в нашия регион няма такива неща”, споделя още тя.

Въпреки перипетиите до тук, вярата им в правосъдната система е жива. Иванчева акцентира: „ Не имам вяра на прокуратурата и нямам доверие на следователите”.

„ Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни умъртвили. Това е тъй като имаше в това число и физически тормоз върху нас, освен душевен. Все още се опасявам да кажа, тъй като не съм изведена от тази среда”, разяснява Биляна Петрова. Тя отхвърли да назове съответни лица, които да са й оказвали физически и душевен напън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР