Месец след като напусна Юридическия факултет на Софийския университет "Св.

...
Месец след като напусна Юридическия факултет на Софийския университет "Св.
Коментари Харесай

След Софийския университет Петър Илиев окапва и от Барбадос

Месец откакто напусна Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски " поради уличаването му в тежко плагиатство по отношение на колега-юрист, юристът ще се окаже и без сладкия си пост на почетен консул на Барбадос у нас.
В карибската страна през днешния ден приключва дългия преход от монархическото ръководство на английската кралица Елизабет II към изцяло независимо републиканско ръководство. Това ще се случи на дълга гала по встъпването в служба на първоизбрания президент на страната Сандра Мейсън.
От седмици в креолския остров текат мощни промени на институционално равнище, в това число в дипломатическите служби и назначения. Само за седмица Барбадос разгласи, че отваря нови посолства в 3 страни, а не е изключено да размени огромна част от досегашните си пратеници в чужбина, в това число почетните консули, с нови.
Така Илиев ще бъде заставен да се задоволи единствено с адвокатската си работа, макар че и тя е обект на инспекция. През октомври от софийската гилдия оповестиха, че и практиката му е станала обект на прицел след вестта за кражбата му на интелектуален труд от няколко десетки страници от различен конституционалист в Алма Матер - доцент Наталия Киселова.
Илиев бе препоръчан за проектовицепремиер и министър на вътрешните работи от водача на ИТН Слави Трифонов, само че откакто абсурдът с плагиатството гръмна, бързо бе отдръпнат. Впоследствие Дългия неколкократно съобщи цялостна поддръжка за юриста от партийните му редици, само че в последна сметка гологлавият софиянец изпадна и от листите за парламентарните избори през ноември, и от актуалните договаряния за предстоящ съдружен кабинет.
А преди да се стигне до решението на Етичната комисия в СУ, зам.-шефката на Има Такъв Народ Виктория Василева даде да се разбере, че напористият юрист е затворена страница и за партията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР