Месец след катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов,

...
Месец след катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов,
Коментари Харесай

Изчезнал ли е обвиняемият за смъртта на Ферарио Спасов

Месец след злополуката, при която почина футболния треньор Ферарио Спасов, към момента се чака автотехническата експертиза, която би трябвало да даде отговори на множеството въпроси към случая. И до момента в който се чака обвинителния акт, се появи информация, че посоченият за палач на футболния треньор Начо Пантелеев, е липсващ.

Екип на Нова тръгва към Лясковец, с цел да проверим тази информация. На адресът не го намира. Пантелеев има и друга локация – Стара Загора. В скъпоструващ жилищен комплекс, където съседи описват, че полиция го е търсила, екипът също не открива мъжа.

Проверяваме в правосъдните регистри и виждаме, че на 13 декември Начо Пантелеев има дело за владеене на опиати в горнооряховския Районен съд. Мъжът, упрекнат за злополуката, при която почина Ферарио Спасов, идва на съвещанието, само че резервира безмълвие.
Случаят с притежанието на опиати и оръжие е от края на предходната година.

" При нас делото е за държане на опиати. Грамовете са 9,7. Аз съм решил правната подготовка „ незначителен случай “. Санкцията е до 1000 лева санкция, а делото е с обвинителен акт, тъй като беше и за държане на огнестрелно оръжие, което се оказа негодно, тъй като е газово и режимът е регистрационен ", обясни Николай Илиев – областен прокурор.

Делото беше отложено заради отсъствие на юриста на Начо. Защитникът на лясковчанина отхвърли слуховете, че Пантелеев е липсващ, даже за малко.

" Той не е напускал адреса си. В контакт е ОДМВР и с мен. Продължава да спомага. Няма нарушавания, съблюдава мярката, а разполагаем е и за каквото е нужен – ще се яви ", безапелационен е Венцислав Фоти – юрист на Начо Пантелеев.

Семейството на Пантелеев е известно в Лясковец, като част от огромен джебчийски клан работещ в Англия и Италия. По подигравка на ориста бащата на Начо умира при ПТП. Мястото се намира единствено на 4 км от случая с Ферарио Спасов.

След злополуката ромският неофициален съд – мешере - имаше подготвеност да бъде призован. Но, става известно, че тази правораздавателна система не се занимава с произшествия на пътя.

Разследването беше трансферирано на ловешката Окръжна прокуратура, откакто великотърновски обвинител пусна Начо Пантелеев у дома с най-леката мярка – подписка. И обвиняване, и отбрана чакат най-важното по този проблем.

" Най-важно е заключението на автотехническата експертиза. Тя ще даде отговори на въпросите, за какво, къде и по какъв начин е станало всичко. Едва по-късно ще има изясненост. Прекалено къс е срокът, към момента, а е комплицирана експертизата, с цел да има яснота към момента ", смята Венцислав Фоти.

Срокът за излизане на експертната оценка е тримесечен, т.е. доникъде на месец януари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР