Мерките за подкрепа на засегнатите от пандемията бизнеси ще продължат,

...
Мерките за подкрепа на засегнатите от пандемията бизнеси ще продължат,
Коментари Харесай

Продължават мерките в подкрепа на засегнатите от пандемията бизнеси

Мерките за поддръжка на засегнатите от пандемията бизнеси ще продължат, както са работили до момента. Това съобщи в Пловдив министърът на стопанската система Лъчезар Борисов. В момента в министерството се създава модул за кандидатстване дружно с Национална агенция за приходите и екипа на Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност ", само че се чака формалната нотификация от Европейската комисия.

Лъчезар Борисов участва в Пловдив на първа копка на цех за алуминиеви профили с инвестиция от над 40 млн. лв., който ще обезпечи 150 нови работни места.

" Продължават ограниченията през Национална организация по приходите и все още към 95 млн. лв. са изплатени към този момент по първите две етапи на противоепидемичните ограничения. Продължаваме с новата фаза, която е във връзка с засегнатите бизнеси. Продължават ограниченията през труда и обществената политика – 60 на 40, 80 на 20 и " Запази ме ". Продължават ограниченията през Българска банка за развиване във връзка с поддръжка на физическите лица и самоосигуряващи се с безлихвени заеми, както и във връзка с фирмите като ще ги подпомогнем с 80% гаранция по техните заеми. Всичко, което е било налично, ще бъде налично и в този стадий. Новите ограничения не престават да се извършват по същия метод, по който са налични – към този момент на пазара е и мярката през Фонда на фондовете, която е аналог и малко по-развита от тази в ББР - това ще е една оригиналност ", сподели министърът на стопанската система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР