Мерките в подкрепа на инвестициите и платежоспособността все още могат

...
Мерките в подкрепа на инвестициите и платежоспособността все още могат
Коментари Харесай

ЕК прекратява облекчените правила за държавната помощ, въведени заради пандемията

Мерките в поддръжка на вложенията и платежоспособността към момента могат да бъдат въведени надлежно до 31 декември 2022 година и 31 декември 2023 година, както е планувано в съществуващите правила. Взети са ограничения за превръщане и преструктуриране на дългови принадлежности, като заеми и гаранции, в други форми на помощ, като директни безплатни средства, до 30 юни следващата година.

На 19 март 2020 година Европейска комисия вкара облекчени правила, с цел да даде опция на страните в Европейски Съюз да приложат цялостната еластичност по европейското законодателство и да поддържат стопанската система и най-тежко засегнатите сдружения в точния момент. До през днешния ден комисията е взела над 1350 решения за одобрение на към 980 национални ограничения по краткотрайните правила за държавна помощ за към 3,2 трилиона евро, добавя Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия прецизира, че страните разполагат с други благоприятни условия за поддръжка като компенсации за сдруженията за вреди, претърпени директно поради изключителни условия, или в помощ на компаниите да се оправят с дефицита на ликвидност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР