Мерките трябва да са конкретни, ясни и съобразени със ситуацията.

...
Мерките трябва да са конкретни, ясни и съобразени със ситуацията.
Коментари Харесай

Част от мерките противоречат на законодателството, твърди адвокат

Мерките би трябвало да са съответни, ясни и съобразени със обстановката. Настоящите ограничения са непоследователни и безредни, а част от тях опонират на законодателството - и на българското, и на европейското.
Правителството и Министерството на здравеопазването би трябвало да основат явен логаритъм за това какво ще стане, когато лечебните заведения се изпълнят и лекарите са принудени да избират кого да лекуват, само че до този миг такова нещо не се вижда да е направено.
 В Европа пораства недоволството против ограничаващите ограничения В Европа пораства недоволството против ограничаващите ограничения
Неотдавнашната акция във Франция против новите ограничаващи ограничения, свързани с пандемията от Covid-19 не е изключение. Постоянният боязън...
Това това сподели пред БНР доктор Мария Петрова - юрист по здравно право:
" Създаването на указател за Коронавирус заболели, без да има правно съображение за това, както и затварянето на избрани лечебни заведения и определянето им за лекуване единствено на Коронавирус пациенти ", уточни тя.
Според нея би трябвало да има лечебни заведения, които да са единствено за пациенти с коронавирусна зараза, а не да се лимитира достъпът на хора с други болести:
" Законът в България споделя, че всеки, когато потърси или му се оказва здравна помощ, придобива качеството на пациент. По закон всяка една болница е длъжна да оказва незабавна здравна помощ.
 В Германия управляващите вкарват ограничавания, а съдилища ги анулират В Германия управляващите вкарват ограничавания, а съдилища ги анулират
От началото на пандемията немските федерални и локални управляващи утвърдиха поредност от ограничения за прекъсване на разпространяването на инфекцият...
Когато една болница си е разрешила да спекулира в тази тежка обстановка и да не одобри пациент, най-малкото нещо, което може да ѝ се случи, е да бъде финансово глобена ", разяснява адвокатката.
Адв. Петрова акцентира в предаването " Нещо повече ", че страната е длъжна да предприеме всички ограничения, тъй че да провежда в системата на опазването на здравето да има задоволително лекари и сестри, а не кухи лечебни заведения, както и да обезпечи задоволително медикаменти и система, по която да управлява изписването на лекарства.
По думите на доктор Петрова не е правилно в общественото пространство да се показва кръвната плазма като панацея и лекуването с нея като постоянно сполучливо:
" Актът на даряване е безплатен и не би следвало да можем да посочваме съответни лица, за които даряваме, законът не го разрешава ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР