Мерките срещу коронавируса са ефективни и са дали нужния резултат.

...
Мерките срещу коронавируса са ефективни и са дали нужния резултат.
Коментари Харесай

Здравни експерти: Все по-малко вярваме в здравната система

Мерките против ковид са ефикасни и са дали нужния резултат. Въпреки това здравната система у нас има потребност от по-добър надзор и промени. Това обсъждаха здравни специалисти в.

" Най-големият проблем с всичко, което се случва през последните години е сривът на доверие към здравната система. Не може тази суматоха и това втълпяване, което се случи, да не даде отражение. Ние все по-малко имаме вяра на системата. Все по-малко започваме да имаме вяра даже на лекарите, които лекуват ", разяснява Иван Димитров от Български пациентски конгрес.

По отношение на ограниченията против разпространяването на ковид, юрист Мария Петрова разяснява, че ограничаващите ограниченията не съставляват проблем, когато са пропорционални и законосъобразни. Проблемът е в това до какъв брой те работят и могат да бъдат следени. Според нея рецесията не е единствено със заболелите, а с всички останали, на които им се постанова да работят в тази среда или да получават медицински грижи.

" И неналичието на стандарти и тези оферти, които са за здравна промяна в тази посока мисля, че ще задълбочат този проблем и мощно ще нарушат пациентската сигурност ", добави още адв. Петрова.

По думите ѝ всеки един от нас като жител има право на информация и един от главните
правила в ръководството на сходни рецесии е достъпът до качествена информация.

Според здравния икономист Аркади Шарков премахването на лимитите в болничните заведения е стъпка в вярната посока. Той разяснява и предлагането за отпадане на хората с трайни увреждания да се явяват за преосвидетелстване пред ТЕЛК комисии.

" Учудвам се, че тази концепция не е била препоръчана до момента, тъй като тя няма минуси.
Всички печелят от тази концепция ", добави още той.

Според здравния специалист Иван Димитров има доста решения на проблемите в здравната система, които към този момент съществуват в Европа, казусът у нас е, че я няма политическата воля и опазването на здравето не е в целите на държавното управление.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР