Мерките ни са дали резултат и вървим по правилния път.

...
Мерките ни са дали резултат и вървим по правилния път.
Коментари Харесай

Здравният министър: Мерките ни са дали резултат и вървим по правилния път

Мерките ни са дали резултат и вървим по верния път. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерски съвет на Националния действен щаб за битка с ковид.

" 6524 са излекувани за последната седмица. От тази седмица вършим антигенни проби на българските учители. Това, което държа да кажа във връзка с ограниченията, България продължава да поддържа извънредно положителни индикатори спрямо другите страни ", добави той.

" За последните 24 часа са направени 13 279 тестa - позитивните са 4,5% от тестваните. Хоспитализираните пациенти са 2865 - 265, от които са в интензивно поделение. Доказаните случаи на новия ковид у нас са общо 217 014 - дейните случаи са 26 448. Починалите за денонощие са 28. С тях общият брой на жертвите към този момент е 8 944. Излекувани от COVID-19 са 627 за последното денонощие, с което общият брой към този момент доближава 181 622 ", добави още здравният министър.

" Това демонстрират данните по заболяемост в страната, макар че страната ни е с едни от най-либералните ограничения, безапелационен е проф. Ангелов. - Това демонстрира, че ловко ръководим пандемията на територията на страната и реализираме извънредно добър резултат, макар допустимите и не толкоз строги ограничения в съпоставяне на Европейски Съюз. "

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР