Мерките, които се подготвят в ЕС във връзка с въоръжения

...
Мерките, които се подготвят в ЕС във връзка с въоръжения
Коментари Харесай

Евродепутат: Санкциите на ЕС срещу Сърбия няма да засегнат обикновените граждани

„ Мерките, които се приготвят в Европейски Съюз по отношение на въоръжения спор в Банска, не са ориентирани против жителите на Сърбия и въвеждането им зависи от безусловното съдействие на Сърбия в следствието “, съобщи евродепутатът Виола декор Крамон, заяви „ N1 ”.

Тя счита, че президентът на Сърбия Александър Вучич управлява доста неща, които се случват в страната, и по тази причина е мъчно да се повярва, че той не е знаел какво се случва във връзка с закупуването на оръжия или организацията на групата, която е била в Банска.

Евентуалните ограничения би трябвало да нанесат вреди на ръководещия режим в Сърбия, изясни Крамон и означи, че рецензиите, че Европейският съюз постоянно е бил благосклонен към Вучич и държавното управление на Сърбия, са основателни.

„ Мерките в действителност са на масата и топката е в полето на Сърбия. Тук желая да бъда пределно ясна - това не са наказания на Европейски Съюз, тъй като тогава те биха били признати единомислещо от всички страни членки в Съвета “, сподели евродепутатът.

Става въпрос за ограничения, признати и прилагани от Европейската комисия и по предложение на Съвета, посочи тя и добави, че в този момент всичко е безусловно в техни ръце и Европейският парламент няма никаква роля в това.

„ По принцип, в случай че те бъдат признати, ще бъдат реципрочни ограничения с тези, които Косово има в този момент - никакви публични срещи с водачите на Европейски Съюз и анулация на средствата от Предприсъединителният фонд “, изясни Крамон.

„ Въвеждането им безусловно зависи от цялостното и абсолютно съдействие на Сърбия в следствието на нападението в Банска. Има доста отворени въпроси и от Вучич зависи да обезпечи вярно следствие и бистрота за случилото се. Когато службите за сигурност на Европейски Съюз доближат до заключенията от следствието, тогава ще реагираме “ - съобщи тя, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР