Меркел приветства активността на новото поколение климатични активисти, като каза,

...
Меркел приветства активността на новото поколение климатични активисти, като каза,
Коментари Харесай

Давос 2020: Меркел настоява за глобално сътрудничество по отношение на климатичните промени

Меркел приветства интензивността на новото потомство климатични деятели, като сподели, че нетърпеливостта им е нещо, което всички би трябвало да почувстваме

© Denis Balibouse Общи ограничения и проект за деяние по отношение на климатичните промени. Този апел насочи немският канцлер Ангела Меркел по време на постоянната си тирада на Световния стопански конгрес в Давос. Тя предизвести и за голямото напрежение сред селските региони и градовете във връзка с ограниченията, които ще са нужни за справяне с климатичните изключителни обстановки. Причината за това е, че както публичният превоз, по този начин и инфраструктурата са доста по-добре развити в градските региони.

Германският канцлер акцентира, че макар ясните доказателства за изменението на климата обществата би трябвало да бъдат изключително деликатни, тъй като " когато обстоятелства и страсти се сблъскат, хората постоянно се пробват да заемат позиция, противоречаща на обстоятелствата ". Меркел приветства интензивността на новото потомство климатични деятели, като сподели, че нетърпеливостта им е нещо, което всички би трябвало да почувстваме.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Германският канцлер означи " огромния прогрес през последните 30 години, който се показва в нарастването на приходите на глава от популацията, внезапното понижаване на бедността и напредъка в опазването на здравето ". Меркел акцентира, че тези достижения се базират на съдействието на интернационално равнище сред редица страни, като означи, че сходен метод би трябвало да се предприеме и във връзка с климата. Кристалина Георгиева чака стимулиращата и приспособяваща парична политика на водещите централни банки да продължи. Същевременно по-рано на събитието ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева прикани за " по-голяма предвидимост в интернационалната търговия ", наблягайки, че " всичко, което може да се направи за понижаване на несигурността, е потребно за икономическия напредък ". По отношение на Съединени американски щати съответно ръководителят на МВФ означи, че американската стопанска система претърпява " рекорден напредък " и че това " положително положение на американската стопанска система е положително и за останалата част на света ".

Призив за деяние

По време на Световния стопански конгрес водачът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо прикани интернационалната общественост да помогне за свалянето на президента на страната Николас Мадуро. Председателят на Националното заседание на Венецуела, приет от повече от 50 страни като краткотрайно изпълняващ длъжността държавен глава на страната, прикани за " прекъсване на злополуката " във Венецуела.

Той подцени възбраната за овакантяване на страната в неделя. Оттогава Гуайдо е провел срещи с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, английския министър председател Борис Джонсън, а също по този начин се обърна към Европейския парламент.

Неясното бъдеще на изкуствения разсъдък

" Китай се интересува от етичните въпроси при потреблението на изкуствен интелект тъкмо толкоз, колкото и Съединени американски щати. " Това съобщи основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела в Давос, като се разгласи и за основаването на световни правила в областта на AI, в това число в браншове като лицево различаване. " Лицевото различаване единствено по себе си не е положително или неприятно – то е просто технология. От значение е по какъв начин се употребява ", сподели Надела. Американският колос е измежду възходящия брой компании, които приканват за регулации на технологията. Коментарите на Надела идват в миг, когато Съединени американски щати усилват рестриктивните ограничения срещи китайски компании, разработващи изкуствен интелект.

В същото време китайските компании в бранша не престават да се уголемяват в международен мащаб, защото Пекин се стреми да бъде международен водач в региона на изкуствения разсъдък до 2030 година " Да предположим, че китайското държавно управление не се ангажира с въпросите към регулацията на изкуствения разсъдък, би било проблем. Затова считам, че Съединени американски щати, Китай и Европейски Съюз би трябвало да основат общ набор от правила, които да ръководят развиването на технологията ", сподели Надела в Давос.

Изказването на основния изпълнителен шеф на Microsoft идва едвам ден откакто основният изпълнителен шеф на компанията - майка на Гугъл, Alphabet Сундар Пичай също прикани за контролиране на изкуствения разсъдък.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР