Mercedes-Benz обяви, че с представител на прототипната тестова разработка VISION

...
Mercedes-Benz обяви, че с представител на прототипната тестова разработка VISION
Коментари Харесай

Електрическият Mercedes-Benz VISION EQXX измина над 1000 километра с един заряд на батерията си

Mercedes-Benz разгласи, че с представител на прототипната тестова разработка VISION EQXX са били изминати над 1000 километра без да е било належащо дозареждане на батерията на електрическия автомобил.

От компанията споделят също по този начин, че по време на тестването, покрило дистанцията от Зинделфинген, през швейцарските Алпи и Северна Италия, до крайната си дестинация на Лазурния бряг, екипът е записал междинен индикатор на консумация на сила от 8.7 kWh на 100 километра.

За изминаването на маршрута- 1008 километра, са били нужни малко повече 12 часа, като автомобилът е бил в придвижване в продължение на 11 часа и 32 минути.

По време на тестването е била регистрирана междинна скорост на придвижване от 87.4 км/ч, а оптималната такава по време на приключението е била 140 км/ч.

При идването си в крайната точка на пътуването, батерията на е имала 15% оставащ заряд, който съгласно изчисленията на компанията е задоволителен за изминаването на още към 140 километра.

Освен на високоефективната си задвижваща система и особено усъвършенстваната аеродинамика, за реализирането на самодейността принос има и интегрираният слънчев панел, който е дозаредил батерията с повече от 2% или с пробег от към 25 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР