Mercedes-AMG и Pagani публикуваха нов видеоклип, който дава представа за

...
Mercedes-AMG и Pagani публикуваха нов видеоклип, който дава представа за
Коментари Харесай

Mercedes-AMG показа ръчното сглобяване на двигателите за Pagani: това е поверено само на двама специалисти

Mercedes-AMG и Pagani разгласиха нов видеоклип, който дава визия за процеса на основаване на моторите V12, проектирани от AMG.

Създаденият ръчно в централата на AMG в Афалтербах, Германия, мотор V12 с два турбокомпресора M158 се инсталира на Utopia, Huayra R и Imola Roadster. Сглобяването на тези дванадесетцилиндрови мотори е поверено единствено на двама експерти и един от тях е Михаел Кублер, един от най-хубавите конструктори на мотори на AMG.

Първоначално Кублер е претрупан със основаването на моторите AMG 65 за моделите S65, SL65 и CL65, след което се трансферира към специфичните модели и Maybach. По-късно му е препоръчана позицията на основен конструктор на мотори в Pagani. Видеото демонстрира по какъв начин Кублер сглобява 6-литров V12 мотор.

Връзката на Pagani с Mercedes-AMG датира от съвсем 25 години – от дебюта на истинския модел Zonda C12 през 1999 година Суперавтомобилът се задвижва от 6-литров мотор V12 M120 и генерира до 444 к.с. Този мотор се инсталира на доста модели, а в някои случаи е с работен размер от 7 литра, както в тази ситуация на Zonda C12-S.

По-късните модели на Zonda, като да вземем за пример 7.3 S, минават на M297, който се инсталира на няколко модела Zonda и на няколко специфични модела на AMG, като SL73 и CLK-GTR Strassenversion. Последната серия модели на Pagani, Utopia, употребява по-модерния мотор M158 Pagani AMG V12. Двигателят развива 852 к.с. и 811 Нм въртящ миг и е основан особено за Pagani.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР